Benfica en Ajax uit elkaar

Bakoe, 24 februari

Als onderdeel van de 1/8 finale van de Champions League ontving Benfica Ajax thuis.

Zoals gemeld ontving Benfica in het kader van de 1/8 finale van de Champions League Ajax thuis.

Hoofdpersoon in de eerste helft was Sebastian Alle - de spits scoorde niet alleen in de poorten van Vlachimos, maar ook in zijn eigen. Daarnaast scoorde Tadic aan het begin van de wedstrijd op eigen kosten een doelpunt.

In de tweede helft verscheen de Oekraïense aanvaller Roman Yaremchuk op het veld, die op het juiste moment op de goede plek stond. De spits speelde goed op de rebound na het schot van Ramush en bracht zo een gelijkspel voor zijn ploeg.

Trouwens, Yaremchuk kreeg een waarschuwing tijdens de doelpuntviering - de speler toonde het wapen van Oekraïne en betuigde daarmee zijn steun aan ons land in deze moeilijke tijd.

In de eerste ronde van de play-offs van de UEFA Champions League, jaar, is het zeer waarschijnlijk dat teams worden gevonden die verre van in de meest optimale conditie zijn, wat het nog moeilijker maakt om de uitkomst van hun face-off te voorspellen. duel aangaan. Atlético Madrid en het Engelse Manchester United hebben dit seizoen deze status, aangezien hun zaken in de binnenlandse arena nu verre van ideaal zijn, maar dit feit nam dit feit helemaal niet van hen weg.

Het team van Diego Simeone naderde de eerste wedstrijd van de tweebenige confrontatie tegen de achtergrond van een overwinning op Osasuna (3:0), maar de eerdere nederlaag van Levante (0:1) liet de "matras" absoluut niet ontspannen voordat de volgende test in het bijzijn van hun eigen fans. Er zijn nogal wat vragen over het spel van het Argentijnse specialistenteam, en er gaan zelfs geruchten over het mogelijke ontslag van Cholo, dus ergens, en in de Champions League, had hij absoluut geen recht op een miskraam.

Wat de Rode Duivels betreft: hun overwinningen op Brighton (2-0) en Leeds (4-2) in de voorgaande twee wedstrijden hebben de druk op Ralph Rangnick licht verminderd na slechts drie opeenvolgende mislukte wedstrijden ervoor. United werd al gekenmerkt door het feit dat ze uit de FA Cup vlogen, in het kampioenschap zijn de kansen op het kampioenschap niet opgewassen tegen kritiek, dus de enige troost voor de fans zou Europese competitie kunnen zijn. En de fans van het team van Rangnick zijn echt veeleisend!

Diego Simeone bereidde in de rapportagewedstrijd voor zijn tegenstanders een formatie met vijf verdedigers voor, die alleen op de foto op een verdedigende formatie leek. Sterker nog, Atlético zette vanaf de eerste minuut een enorme druk op het doel van United, zorgde voor constante druk vanuit het strafschopgebied van iemand anders en regelmatige transfers van de bal naar de irritatiezone. Een doelpunt in dergelijke omstandigheden liet niet lang op zich wachten. Het baldakijn van de linkerflank van Lodi viel op het hoofd van Felix, die in de val het frame van het nabije doel raakte, waarvan de rebound naar de verre ging, en pas toen dook de bal in het net.

De spelers van het team van Rangnick waren op dat moment moeilijk te zien. Tegenstanders duwden hen op het veld en de tribunes staken de atmosfeer direct langs de grenzen in brand. Het is moeilijk te zeggen hoe lang het duurde voordat de Rode Duivels op zijn minst een beetje op de helft van een ander begonnen met stabiele balcontrole. Juist dit werd zelfs op de evenaar van de eerste helft niet waargenomen en misschien verschenen er net voor de pauze bepaalde neigingen tot vooruitgang.

Dit is echter nog steeds hoe het te zeggen, want Lodi won regelrecht de linkerflank van Lindelöf, en het was van zijn voorzet dat de bal bij de verre paal kwam, waar Vrsaljko uit de strijd ervoor zorgde dat de bal in het bovenste doelframe kaatste. Wanneerste helft van de wedstrijd zo positief eindigt, is het niet verwonderlijk om na te denken over het voortzetten van het banket in de toekomst. Rangnik zat echter niet stil tijdens de rust, wat vanaf de eerste minuten te merken was aan het gedrag van zijn ploeg.

Ten eerste werd United op een sportieve manier bozer en agressiever, wat al een hele uitdaging was voor de tegenstanders. Ten tweede begon Manchester meer op de buitenlandse helft te spelen, wat meteen mijn aandacht trok. Veel strijd - de tweede helft kan op deze manier alleen kort worden beschreven. En hoeveel gesprekken met de scheidsrechter! Wauw! De teams waren behoorlijk emotioneel en het lokale, warme publiek vond het erg leuk, wat niet gezegd kan worden over de fans van de gasten - hun team bleef verliezen en gaf tegelijkertijd weinig aanvallen met genadeslagen op andermans doelen.

Atlético speelde het grootste deel van de wedstrijd in de verdediging op een voorbeeldige manier, maar hier is het einde ... Het probleem ligt niet bij Simeon, die besloot het voorbeeld van zijn tegenhanger op de coachingbrug te volgen en drie nieuwe spelers tegelijk vrij te laten, ondanks de feit dat Lodi kort daarvoor geblesseerd was. Speelde een banaal concentratieverlies tijdens de snelle aanval van rivalen, wat dit seizoen bij Atlético onheilspellend regelmatig gebeurt.

Het resultaat was dat Bruno Fernandes in de 80e minuut een tegenaanval door het midden van het veld verspreidde en Elanga zijn pass al op de rechterflank van het strafschopgebied voltooide. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gesloten, al werd bij een van de laatste aanvallen Griezmanns klap uit een haasje-over in het strafschopgebied overgenomen door de lat.