Mexican Open: Rafael Nadal verslaat de Brit Cameron Norrie en wint zijn 91e ATP-titel

Rafael Nadal zei eerder in de week dat hij niet op de hoogte was van zijn carrièrestatistieken. Nu zou hij ze misschien willen bekijken.

De 35-jarige Spanjaard versloeg Cameron Norrie zaterdag met 6-4, 6-4 om de Mexican Open te winnen en zijn beste carrièrestart voor een seizoen te verlengen tot 15-0 toen hij zijn 91e ATP-titel won.

Nadal, die in 2022 zijn derde titel won, waaronder de Australian Open voor zijn record van 21e Grand Slam-titel in het enkelspel, behaalde drie overwinningen door Ivan Lendl's totaal van 94 te evenaren voor de derde plaats voor de meeste kampioenschappen in het Open Era. Jimmy Connors leidt met 109 en Roger Federer heeft 103.

De Spanjaard won voor de vierde keer in Acapulco (2005, 2013 en 2020) waar hij favoriet is bij de fans. Norrie, die een winning streak van acht wedstrijden had, probeerde de eerste Britse man te worden die de Mexican Open won in zijn 29-jarige geschiedenis.

Aan het begin van de wedstrijd had Nadal een break in de vijfde game om een ​​3-2 voorsprong te nemen en ging in 51 minuten door in de eerste set.

In de tweede set had Nadal een break in de eerste game, maar Norrie keerde die terug en leek weer in de wedstrijd te zijn, maar de Spanjaard voegde breaks toe in de vijfde en zevende game om de trofee mee naar huis te nemen.

In de finale van het dubbelspel versloegen Feliciano Lopez en Stefanos Tsitsipas Marcelo Arevalo en Jean-Julien Rojer met 7-5, 6-4.