Mbappé scoort twee keer als PSG stijl aanzet

PARIS: Kylian Mbappé scoorde tweemaal met de assist van Lionel Messi toen een indrukwekkende Paris Saint-Germain van een achterstand kwam om Saint-Etienne met 3-1 te verslaan en hun voorsprong aan de top van de Ligue 1 op zaterdag verder uit te breiden.Denis Bouanga zette de worstelende bezoekers op voorsprong in het Parc des Princes, maar Mbappé maakte vlak voor de rust de gelijkmaker, en de Franse spits sloeg opnieuw toe net na de herstart. Vervolgens zorgde hij ervoor dat Danilo Pereira het derde doelpunt van de gastheer binnenkopte als Mauricio Pochettino's team herstelde zich na een 3-1 verlies op Nantes afgelopen weekend en schoof 16 punten uit de buurt van Nice en Marseille terwijl ze op weg waren naar de Franse titel.

PSG had tijdens de rust drie doelpunten achterstand tegen Nantes en ze werden gestraft voor een trage start hier, waarbij Gabon international Bouanga zich op een fout van Pereira stortte om voorbij Gianluigi Donnarumma te schieten. Toch kwam de thuisploeg uiteindelijk tot leven en zette Mbappe zijn uitstekende recente vorm, met zijn beugel die hem dit seizoen naar 24 doelpunten bracht in alle competities, met 200, heeft meer doelpunten gemaakt voor de club. "Het is niet gemakkelijk om zijn prestaties te beschrijven. Hij is ongelooflijk. Ik ben trots op hem', zei Pochettino. Mbappé werd laat in het Parc des Princes teruggetrokken onder een staande ovatie, waar supporters zichzelf warm hielden op een bitter koude nacht door een Mexicaanse golf uit te voeren terwijl hun team de stijl aanzette. De kop-winnende spits krijgt nu een schorsing en zal dus de reis van volgend weekend naar Nice missen, die zal worden gevolgd door de tweede etappe van de Champions League-wedstrijd van de laatste 16 van PSG tegen Real Madrid in Spanje op 9 maart.

Daar zal Paris het 1-0-voordeel verdedigen dat hen werd gegeven door het doelpunt van Mbappé in de heenwedstrijd. Hier scoorde hij drie minuten voor rust de gelijkmaker, greep de uitstekende pass van Messi vast en schoot in een schot dat Saint-Etienne-doelman Paul Bernardoni had moeten hebben gered.Messi produceerde vervolgens nog een geweldige pass voor Mbappé om binnen twee minuten na de herstart nadrukkelijk te vuren om de thuisploeg op voorsprong te zetten. "Hij is magnifiek. Het enige dat vandaag ontbrak, was een doelpunt", vertelde Pochettinto aan zender Canal Plus over de invloed van Messi. "We spelen geleidelijk aan beter." Het derde doelpunt viel in de 52e minuut toen Mbappé een prachtige voorzet afleverde met de buitenkant van zijn rechterlaars voor de Portugese middenvelder Pereira om binnen te koppen, waarna PSG verschillende keren dicht bij de voorsprong kwam. Angel Di Maria, als invaller, raakte de paal rechtstreeks uit een corner, terwijl de levendige Neymar en Georginio Wijnaldum ook het houtwerk raakten laat op.Saint-Etienne blijft slechts een punt boven de degradatiezone voordat hun rivalen aan de voet van de tafel zondag allemaal spelen. vijfde plaats. Rennes staat op de vierde plaats op doelsaldo na vrijdag met 4-2 te hebben gewonnen bij Montpellier. Marseille speelt zondag in Troyes, terwijl Lyon het opneemt tegen Lille, dat halverwege de week met 2-0 verloor van Chelsea in de Champions League.