Sport Nieuws

Real Madrid komt voorbij Vallecano

MADRID: Karim Benzema bewees zaterdag opnieuw het verschil voor Real Madrid door een late winnaar te scoren tegen Rayo Vallecano en zijn team negen punten voorsprong te geven aan de top van La Liga. Atletico Madrid bevestigde vervolgens hun bemoedigende prestatie tegen Manchester United in de Champions League door Celta Vigo met 2-0 te verslaan en vierde te worden, boven Barcelona. Renan Lodi scoorde twee keer in het Wanda Metropolitano. Benzema sloeg in de 83e minuut toe, zijn 29e doelpunt van het seizoen genoeg om een ​​slordige overwinning op Vallecas te bezegelen, maar een die Madrid bijna uit het zicht zou kunnen doen als Sevilla er niet in slaagt lokale rivalen Real Betis te verslaan op Zondag.

Betis staat derde en verkeert de afgelopen weken in uitstekende vorm. Voor de achtste wedstrijd op rij slaagde Madrid er niet in in de eerste helft te scoren en dit was hun vijfde wedstrijd van de laatste zes waarin ze niet meer dan één keer konden scoren .Hun gebrek aan creativiteit zou problematisch kunnen worden tegen meer testende tegenstanders, met een Champions League-wedstijd tegen Paris Saint-Germain en daarna de Clasico tegen Barcelona die beide volgende maand naderen. "We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden", zei Carlo Ancelotti. "We hebben gewonnen, maar ik ben niet erg, erg tevreden." Het zou zeker helpen om Benzema terug te brengen naar zijn topconditie en vorm en de Fransman zag er weer scherp uit nadat hij onlangs herstelde van een dijblessure.

Ook bemoedigend was zijn combinatie voor het doel met Vinicius Junior, wiens sprankelende vorm de afgelopen weken is vervaagd. "Ze combineren zo goed", zei Ancelotti. "Real Madrid heeft geluk met deze twee spelers." Een geweldige start van de campagne had Rayo een paar weken geleden in de jacht op de Europese plaatsen, maar door vijf opeenvolgende nederlagen zakte ze naar de 12e plaats. Ze duwden Madrid hard, maar moesten betalen voor een gebrek aan kwaliteit in het laatste derde deel, dat uiteindelijk door Benzema en Vinicius werd geleverd. Marco Asensio en Benzema kregen allebei vroege kansen, maar Rayo was de betere ploeg in de eerste helft, waardoor Madrid in de problemen kwam en ze tot fouten aanzette. bijzonder uit zijn soort, maar dacht dat hij Madrid de leiding had gegeven door een stuiterende bal in het net te knallen na het winnen van een luchtduel met Alejandro Catena. Het doelpunt werd afgekeurd nadat uit herhalingen bleek dat hij Catena in de rug had geduwd.