Chelsea verliest in League Cup-finale, Tuchel blijft trots

Londen, - Chelsea-manager Thomas Tuchel blijft trots op de prestaties van zijn team, ondanks dat hij werd verslagen door Liverpool in de League Cup-finale door middel van penalty's in het Wembley Stadium, Londen, zondag (27/2/2022).

Geciteerd van de officiële website van de club, maandag (18/2), zei Tuchel dat de Chelsea-ploeg geen spijt moet hebben van deze nederlaag en dat ze veel goede dingen hebben gedaan tijdens de Engelse League Cup.

"We mogen geen spijt hebben, ik ben erg trots op de prestaties van het team, er zijn veel goede dingen", zei Tuchel.

Met betrekking tot de nederlaag in de finale tegen Liverpool zei Tuchel dat ze de kwaliteit van hun tegenstander moesten erkennen, die op dit moment misschien wel de gevaarlijkste aanvalslinie van Europa is.

Volgens Tuchel maakte Chelsea's verdedigende optreden en 120 minuten spelen tegen Liverpool hem trots en hij zag een wedstrijd schitterend voetbal.

"We moeten de kwaliteit van de tegenstander erkennen en dit is waarschijnlijk de gevaarlijkste aanvalslinie in Europa op dit moment, en zit vol met kwaliteitsmensen die een hoog ritme spelen", legde Tuchel uit.

"Dus zo verdedigen en spelen op dit niveau maakt me erg trots vandaag. Ik heb 120 minuten een schitterende wedstrijd voetbal gezien, daar hebben we een grote rol in gespeeld."

Chelsea speelde 120 minuten lang 0-0 gelijk tegen Liverpool, waardoor beide teams de wedstrijd moesten voortzetten na penalty's.

In de shootout moest Chelsea de voorsprong van Liverpool toegeven nadat hun elfde kicker, doelman Kepa Arrizabalaga, zijn werk niet deed en de Blues dit jaar de Premier League Cup-titel kostte.