Madrid maakt zich klaar voor PSG door Sociedad . te verpletteren

MADRID: Real Madrid genoot van de perfecte voorbereiding op Paris Saint-Germain door Real Sociedad zaterdag met 4-1 te verslaan en acht punten voorsprong op de kop van La Liga te krijgen. Madrid moest van achteren komen in Santiago Bernabeu als twee sprankelende lange-afstandsaanvallen van Eduardo Camavinga en Luka Modric draaiden de wedstrijd op zijn kop, voordat een penalty van Karim Benzema en een tap-in voor Marco Asensio een nadrukkelijke overwinning binnenhaalden. Camavinga's aanval, zijn tweede doelpunt voor Madrid, was op tijd Gezien het feit dat de 19-jarige mogelijk woensdag moet beginnen tegen PSG, met Toni Kroos, die hier afwezig is, worstelt met een hamstringblessure.

"Camavinga is absoluut een optie", zei Madrid-coach Carlo Ancelotti. Madrid heeft de taak om een ​​1-0-achterstand van de heenwedstrijd in Parijs ongedaan te maken als ze de kwartfinales willen bereiken. Aan het einde van de wedstrijd en met het stadion De spelers van Madrid, die grotendeels leeg waren, kwamen terug het veld op om de ultras achter het doel te groeten. "De dank aan de fans was een idee dat van de spelers kwam", zei Ancelotti. "Na deze wedstrijd geloven ze meer in wat we woensdag kunnen doen." Alles lijkt gemakkelijker met de 36-jarige Modric, wiens eigen wonderdoelpunt het hoogtepunt was van een andere hypnotiserende vertoning, waarvoor hij een staande ovatie kreeg van de thuispubliek in de tweede helft. Kylian Mbappe, Lionel Messi en Neymar zullen halverwege de week een strengere test leveren voor de vier van Madrid, maar dit was een bijzonder bemoedigende prestatie van de aanval van Ancelotti, die veel dynamischer was na het worstelen om doelen in de afgelopen weken.Benzema ziet er weer scherp uit nadat hij vorige maand hersteld was van zijn eigen hamstringblessure. Benzema heeft drie doelpunten gemaakt in zijn laatste drie wedstrijden en twee werden afgekeurd tegen La Real voordat hij uiteindelijk vanaf de stip scoorde. De overwinning vergroot de voorsprong van Madrid op de top van La Liga nadat de als tweede geplaatste Sevilla vrijdagavond een doelpuntloos gelijkspel had gehouden door Alaves .

Real Sociedad had derde kunnen worden met een overwinning, maar ze blijven zesde, en kwalificatie voor de Europa League ziet er nu realistischer uit dan de Champions League. Real Madrid begon slordig en betaalde ervoor nadat de aanraking en verschuiving van David Silva te snel was voor Dani Carvajal, die de slepende rechtervoet van de middenvelder ving. Thibaut Courtois dook de goede kant op, maar de penalty van Mikel Oyarzabal had te veel kracht en zweep, de bal nestelde zich in de rechterbenedenhoek. Het duurde tot de 29e minuut voordat Madrid een schot op doel registreerde en de menigte raakte opgewonden toen Camavinga's raket de spanning losliet. Modric tikte de bal in het veld naar de middenvelder, die vanaf 30 meter de controle had en een schot losliet dat recht, hard en in het net sist. De sluizen gingen open en Madrid vond het net nog twee keer voor de rust. De eerste werd afgekeurd wegens buitenspel, Benzema een snorhaar te snel om de pass van Modric te grijpen nadat Camavinga Asier Illarramendi had beroofd. Maar de tweede was niet te stoppen, een snelle corner waardoor Modric aan de rand van het gebied kon verzamelen, terwijl Silva schuifelde. om hem te ontmoeten. Modric nam Silva naar links, naar rechts en toen weer naar links, zodat hij genoeg ruimte had om met zijn linkervoet los te laten, de bal hoog in het net. De storm in Madrid kalmeerde een beetje in de tweede helft, maar niet veel.

Benzema en Rodrygo kwamen beide dichtbij, terwijl Real Sociedad de eerste 20 minuten moeite had om aan hun eigen helft te ontsnappen. Benzema sloeg een derde binnen, maar Rodrygo's rechtervoet stond buitenspel in de aanloop en met nog 16 minuten te gaan won Vinicius Junior een penalty Vinicius sneed Igor Zubeldia voorbij, bleef op de been en versloeg toen Aritz Elustondo, waarbij hij het geplante linkerbeen van de verdediger omver viel en op de VAR vertrouwde om te zien dat het gebied was. Benzema huppelde naar de penalty en leidde hem naar binnen. Drie minuten later maakte Asensio er vier, waarmee hij Carvajals cut-back afrondde om een ​​indrukwekkende overwinning af te ronden.