Verover Huddersfield, Nottingham Word de tegenstander van Liverpool in de FA Cup

West Brigdford, - Nottingham Forest werd de tegenstander van Liverpool in de kwartfinales van de FA Cup na het verslaan van Huddersfield Town, 2-1, maandag (7/3/2022) of dinsdagochtend WIB.

Liverpool heeft bevestigd dat het bij de laatste acht hoort na het verslaan van Norwich City, ook met een score van 2-1, op 2 maart. Nottingham werd een van de twee vertegenwoordigers van de tweede divisie (kampioenschap) die naast Middlesbrough de kwartfinales haalden. De club die eerder Manchester United stopte zou Tottenham Hotspur zijn.

Nottingham kwam op achterstand toen verdediger Tom Lees het net vond na een voorzet van David Sinani in de 13e minuut. Maar het team van Steve Cooper stond op en maakte in de 19e minuut de gelijkmaker via Sam Surridge, die wist te profiteren van de kopbal van Ryan Yates.

Het winnende doelpunt voor het team, dat momenteel op de negende plaats staat in het kampioenschap, kwam tot stand in de 37e minuut, nadat Ryan Yates het net wist te vinden na een pass van James Garner.

In de tweede helft vielen er geen goals. Door de 2-1 kwam Nottingham in de kwartfinales die op 20 maart stonden gepland.

Nottingham werd het laatste team dat ervoor zorgde dat ze doorgingen naar de kwartfinales. In andere wedstrijden van de laatste acht treft Middlesbrough Chelsea, Crystal Palace treft Everton en Southampton treft Manchester City.