Guardiola: Zinchenko klaar voor optreden tegen Sporting Scoorde een hattrick in 23 minuten, Lewandowski...

Manchester, - Manchester City-coach Pep Guardiola zei dat Oleksandr Zinchenko klaar is om te spelen in de tweede etappe van de Champions League laatste 16 tegen Sporting Lissabon, woensdag (9/3/2022) of vroege donderdag WIB. De Oekraïense speler zou kunnen worden opgeroepen om de onderbezette achterlijn te vullen.

Man City domineerde van start tot finish in de heenwedstrijd door met 5-0 te winnen, wat de grootste overwinningsmarge werd in de laatste 16 Champions League.

De Premier League-club heeft echter een tekort aan verdedigers op weg naar de tweede etappe, met Ruben Dias en Nathan Ake aan de kant door een blessure, terwijl Joao Cancelo de wedstrijd van woensdag zal missen wegens ziekte.

"Zinchenko is er klaar voor, geen gemakkelijke periode voor hem, helemaal niet, maar ik denk dat hij klaar zal zijn als hij moet spelen", zei Guardiola. "We hebben niet veel spelers, er zijn er maar 14 beschikbaar."

"Natuurlijk hebben we een heel goed resultaat behaald in de heenwedstrijd, maar voetbal is onvoorspelbaar. Er zijn niet veel alternatieven, maar we zullen ons beste team geven om deze wedstrijd te winnen."

De defensieve problemen van City werden verergerd door Kyle Walker's schorsing van drie wedstrijden in de UEFA-competitie, nadat hij in de laatste groepswedstrijd van het veld was gestuurd, in een 2-1 nederlaag tegen RB Leipzig, wegens overtreding van Andre Silva.