Arabi SC wint 8e Koeweit Crown Prince Cup-trofee

KOEWEITSTAD, 15 maart: Al-Arabi SC won hun achtste Zijne Hoogheid Koeweit Kroonprins Cup-trofee na het verslaan van Koeweit SC in een spannende 5-4 penalty shootout. De finale van de 29e editie van het kampioenschap werd dinsdagavond gehouden in het Sheikh Jaber Ahmad International Stadium onder auspiciën en in aanwezigheid van Zijne Hoogheid de Kroonprins Sheikh Mishal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah. Nadat de eerste helft in een 0-0 gelijkspel eindigde, schoot Ahmad Al-Zanki aan het begin van de tweede helft met succes van buiten het strafschopgebied op doel, waarmee hij de opener voor Kuwait SC toekende.

Koeweit SC-ploeg miste een kans om hun voorsprong te verdubbelen in minuut 78 toen Mehdi Berrahma niet scoorde uit een penalty vanwege waakzaamheid van Al-Arabi's doelman Jassem Al-Awadhi. Al-Arabi wist de gelijkmaker te maken dankzij een knappe kopbal van Salman Al-Awadhi op minuut 82, zeven minuten nadat zijn teamgenoot Walid Al-Shuala de rode kaart kreeg. Sinds het eerst werd gelanceerd in 1993, won het kampioenschap Kuwait SC en Qadsia SC elk negen trofeeën, Al-Arabi SC - acht en Al-Salmia - twee trofeeën.