Verliezen, Manchester United uitgeschakeld in de Champions League

Manchester, - Manchester United (MU) moet zijn droom om dit seizoen kampioen te worden op het Europese toneel, begraven. De "Rode Duivels" moesten worden uitgeschakeld na een 0-1 verlies van Atletico Madrid in de heenwedstrijd van de Champions League laatste 16 op Old Trafford op woensdag (16/3/2022) vroeg in de ochtend WIB.

Met dit resultaat verloor MU met 1-2 op aggregaat nadat ze in de heenwedstrijd met 1-1 gelijkspeelden.

MU opende in de 13e minuut kansen. Het schot van Anthony Elanga werd geblokt door Jan Oblak, waardoor er slechts een corner werd geproduceerd. Drie minuten later was het David De Gea's beurt om het net veilig te stellen na een afstandsschot van Rodrigo De Paul.

In de 19e minuut dreigde MU via Diogo Dalot. Hij probeerde een schot met links af te vuren, maar de bal ging naast aan de rechterkant van het doel. Zeven minuten later werd zijn afstandsschot veilig gesteld door Oblak.

Atletico Madrid scoorde in de 33e minuut via Joao Felix. De Portugees van bloed profiteerde van assists van Marcos Llorente. Helaas werd het doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter omdat Llorente buitenspel stond voordat hij een pass gaf.

Het MU-doelpunt werd in de 41e minuut opnieuw toegekend en dit keer werd het doelpunt niet afgekeurd door de scheidsrechter. Een voorzet van Antoine Griezmann werd opgevangen door Renan Lodi met een kopbal die David De Gea versloeg en de stand op 1-0 bracht.

Met één doelpunt achterop probeerde MU de gelijkmaker te maken. Bruno Fernandes loste in de blessuretijd van de eerste helft een afstandsschot, maar dat hield Oblak buiten. Score 1-0 sloot de eerste helft af.

MU probeerde in de tweede helft agressiever te zijn. Elanga had Atletico al in de 46e minuut onder druk gezet, maar zijn schot van dichtbij ging naast links.

In de 52e minuut kregen Harry Maguire en David de Gea het moeilijk door de druk van Los Rojiblancos, waardoor de bal naar Rodrigo de Paul werd gestuurd. De Argentijnse speler opende vervolgens het vuur dat de Spaanse doelman alsnog kon stoppen.

Het kopen en verkopen van aanvallen vond plaats gedurende deze tweede helft. In de 70e minuut pakte Felix de bal op in Rode Duivelsgebied en zag De Gea vrij ver van het doel staan.

De speler van het Portugese elftal opende meteen het vuur, dat het doel niet had bereikt.

Zeven minuten later kreeg de thuisploeg een gouden kans. De bal uit een vrije trap van Alex Telles werd bereikt door Raphael Varane, die de bal in de linkerbovenhoek van het Atletico-doel afketste. Oblak slaagde erin om het van zich af te vegen en hield vervolgens een rebound van Cristiano Ronaldo tegen.

Beide clubs voerden de intensiteit van hun aanvallen in de resterende speeltijd op, maar er werden geen extra goals gemaakt tot het einde van de wedstrijd.

Atletico Madrid won in totaal met 2-1 en plaatste zich voor de kwartfinales. Ze wachten op potentiële tegenstanders in de loting die op vrijdag (18/3) zal plaatsvinden.

Rij

Manchester United (4-2-3-1): David de Gea; Diogo Dalot, Raphael Varane, Harry Maguire (Juan Mata 84'), Alex Telles; Scott McTominay (Nemanja Matic 67'), Fred (Edinson Cavani 75'); Anthony Elanga (Marcus Rashford 67'), Bruno Fernandes (Paul Pogba 67'), Jadon Sancho; Cristiano Ronaldo.

Atlético Madrid (3-1-4-2): Jan Oblak; Stefan Savic, José Gimenez, Reinaldo; Hector Herrera; Marcos Llorente, Koke (Geoffrey Kondogbia 80'), Rodrigo De Paul, Renan Lodi; Antoine Griezmann (Angel Correa 90'), Joao Felix (Felipe 90').