Moto3: Mario Aji wint eerste punt, Foggia wint in Mandalika

Mandalika, - Nationale racer Mario Suryo Aji scoorde zijn eerste punten van het seizoen nadat hij op zondag (20/3/2022) P14 eindigde in de Moto3 Grand Prix van Indonesië op het Pertamina Circuit Mandalika, Lombok, toen Dennis Foggia de tweede reeks won race op de kalender.

Mario schreef eerder ook geschiedenis als de eerste Indonesische rijder die vanaf de eerste rij startte in Mandalika na een schitterend kwalificatieresultaat de vorige dag.

Vanaf positie (P) 3 begon Mario eigenlijk vanaf het begin van de race zijn positie te verliezen door een slechte start. Vanaf P3 zakte Mario in de eerste ronde naar P9.

Mario probeerde in de top tien te blijven en gleed terug naar P16 tot halverwege de race, toen Dennis Foggia van Leopard Racing de race leidde door een marge van vier seconden te behalen op twee GASGAS-rijders Izan Guevara en Sergio Garcia.

Foggia reed alleen en verder weg vooraan met nog negen ronden te gaan terwijl Mario verder zakte naar P18.

Mario ging de laatste ronde in buiten de puntenzone, maar hij vond een aantal rijders die betrokken waren bij ongevallen, zoals de Moto3-kampioen Andrea Migno uit Qatar die crashte met Ayumi Sasaki.

Toen kusten Stefano Nepa en Joel Kelso ook het asfalt in de laatste ronde.

Mario profiteerde van die ongelukken en kwam in positie om zijn eerste twee punten voor Honda Team Asia af te ronden, en droeg de rood-witte vlag naar zijn pitlane en garage.