ISL: Hyderabad boekt einddatum tegen Kerala met 3-2 totale overwinning op ATK Mohun Bagan

Ondanks hun 0-1 verlies tegen ATK Mohun Bagan in de tweede etappe van de halve finale van de Hero Indian Super League, schreef Hyderabad FC geschiedenis door zich te kwalificeren voor de finale met een 3-2 overwinning op een totaal van twee etappes in het Athletic Stadium, hier op woensdag .

Roy Krishna scoorde in de 79e minuut om ATKMB een sprankje hoop te geven en zorgde voor een end-to-end laatste tien minuten, maar uiteindelijk was het niet genoeg voor de finalisten van vorig seizoen, aangezien de mannen in het geel een definitieve datum boekten met Kerala Blasters in het PJN Stadium in Fatorda op zondag.

In de heenwedstrijd scoorden Bartholomew Ogbeche, Yasir Mohammad en Javier Siverio voor Hyderabad.

Hyderabad-hoofdcoach Manolo Marquez speelde tegen hetzelfde team dat de heenwedstrijd met 3-1 won, terwijl Juan Ferrando een paar wijzigingen aanbracht aan de ATKMB-kant van de laatste wedstrijd, waarbij de altijd betrouwbare centrale verdediger Tiri een gedwongen ploeg was toen hij een blessure in de laatste wedstrijd. Kiyan Nassiri -- die eerder dit seizoen een gedenkwaardige hattrick scoorde in de Kolkata-derby -- kreeg een start.

Colaco's industrie had snel zijn vruchten kunnen afwerpen, maar de lokale jongen krulde zijn poging net naast het doel nadat hij langs een paar Hyderabad-shirts in de doos was gedruppeld. Colaco probeerde vervolgens Krishna op te zetten met een gelijkaardige run en levering in het strafschopgebied, maar Yasir Mohammad deed er goed aan om de Fiji-spits op afstand te houden.

Colaco was niet te stoppen toen hij langs een paar verdedigers schoof na de drankpauze en een uithaal naar het doel nam, alleen voor Laxmikant Kattimani om een ​​verbluffende redding te brengen met zijn uitgestrekte been.

Aan de andere kant verwierp Aniket Jadhav een gouden kans om er 4-1 van te maken voor Hyderabad uit een Yasir-bal, en knikte een vrije kopbal vanaf vijf meter breed.

De beste kans van de helft viel echter op Hugo Boumous, die niet van handdrukafstand naar huis kon steken nadat een pin-point Prabir Das-voorzet hem perfect plaatste, de Frans-Marokkaan die naar binnen gleed om ook de bal te raken, maar alleen zijn poging wijd slepend.

Vlak voor rust schoot Joni Kauko naast, om de helft van de gemiste kansen van ATKMB samen te vatten.

Hyderabad kreeg al vroeg in de tweede helft een klap toen Sauvik Chakrabarti moest afhaken vanwege een blessure, Sahil Tavora verving de middenvelder.

ATKMB bleef de ene aanval na de andere stapelen terwijl Hyderabad achterover leunde en diep verdedigde. Ferrando nam het op tegen Sandesh Jhingan en gooide Manvir Singh naar binnen, alles zettend op zoek naar doelpunten.

Er waren enorme oproepen voor een penalty toen Joni Kauko werd neergehaald door Akash Mishra, maar herhalingen toonden aan dat hij net buiten het strafschopgebied werd getackeld.

Het doelpunt kwam van een waarschijnlijke bron voor ATKMB toen Colaco zijn magie opnieuw langs de linkerflank liet zien en naar die kant barstte om vanaf de naamlijn over te steken bij de verre paal waar Krishna klaar stond om van dichtbij naar huis te slaan.

ATKMB gooide de handdoek in de ring in de laatste tien minuten, maar het bleek uiteindelijk een te grote opdracht voor hen, omdat ze bezweken aan een halve finale.