Nyheter

Portugal - Portimonense: Den där sjunkande känslan

Portugal (bbabo.net), - Liga Portugal Bwin: Estoril 2-0 PortimonensePortimonense förblir segerlösa efter 12 matcher i år efter den senaste förlusten mot Estoril i Lissabon i lördags eftermiddag.

Hemmalaget började starkare och kunde ha varit före efter en kvart när André Franco framgångsrikt lobbade in Samuel i Portimonense-målet bara för att se hans försök ta sig tillbaka från ribban.

Samuel räddade sedan bra från Ruiz innan en rad hörnor ökade trycket, som kulminerade i ett Joãozinho-inlägg i området som Mboula bekvämt stoppade undan efter att Francos första skott hade blockerats av Willyan.

Situationen förbättrades inte eftersom Francisco Geraldes bar fram bollen bara några minuter in i den andra halvleken och släppte lös ett ostoppbart skott för att fördubbla Estorils ledning.

Algarveanerna försökte slå tillbaka, men Fabrícios insats i den 70:e minuten dömdes korrekt offside medan målvakten Dani Figueira bekvämt hanterade allt annat som manager Paulo Sérgios män, på läktaren efter förra helgens avskedande, lyckades uppbåda.

Vändningen fortsätter Portimonenses dåliga löpning, som nu hotar att utjämna tidigare rekordserier av negativa resultat under ex-tränare Litos (2010/11) och Carlos Azenha (2019/20), den enda skillnaden är att den relativt framgångsrika första halvleken av den nuvarande säsongen gav en 24-punkts "kudde".

Således, innan Braga kommer söderut denna söndagskväll, hamnar Portimonense på 11:e plats på 29 poäng, bara nio fria från primära nedflyttningskandidaterna Moreirense (20) och Belenenses (17) som har varit med om en av de europeiska platserna för inte så länge sedan .