Nyheter

Palmeiras slår Ituano, går vidare till semifinal och förblir obesegrad på Paulista

Ägaren till den bästa kampanjen i Paulista Championship, Palmeiras hade en vanlig prestation denna onsdag (23), men gjorde tillräckligt för att besegra Ituano med 2-0, på Allianz Parque, och gå vidare till semifinalen i tävlingen.

Besegrat i turneringen räknade Alviverde-laget med mål från Raphael Veiga och Rony för att erövra sin tionde seger i mästerskapet – de har fortfarande samlat på sig tre oavgjorda matcher hittills.

På så sätt kommer Abel Ferreiras lag ha fördelen av att spela hemma i nästa fas. Motståndaren blir Red Bull Bragantino, som också spelade i onsdags — i Bragança Paulista slog de Santo André.

Alviverde-triumfen började byggas upp bara 50 sekunder in i matchen, när Cleberson avledde bollen med handen i straffområdet och domaren dömde ut en straff. Veiga behöll sin 100-procentiga framgång i sin 21:a laddning med Palmeiras-tröjan.

Även med den tidiga fördelen kunde Palmeiras inte ha en större volym av offensiva spel och utöka markören före paus. I slutskedet gjorde Rony det andra, efter 10 minuter.

Eftersom Ituano inte visade någon styrka att reagera, började värdarna hantera poängen fram till slutet av matchen. I den 41:a minuten spelade han dock nästan in den tredje, men Breno Lopes fick ett mål underkänt för offside.

Anfallaren fick för övrigt nästan utvisning på stopptid. Han fick till och med rött kort när domaren tolkade att han försökte landa ett skott på Iago Telles, men efter att ha rådfrågat VAR (videodomare) gick domaren tillbaka och utfärdade ett gult kort.

Red Bull Bragantino återvänder till semifinal efter 15 år

Också denna onsdag (23) slog Red Bull Bragantino Santo André med 1-0, på Nabi Abi Chedid-stadion, i Bragança Paulista, och gick vidare till semifinal av Paulista Championship.

Anfallaren Artur gjorde i den 40:e minuten av första halvlek matchens enda mål. Sedan 2007 har laget från landsbygden inte nått delstatssemifinalerna. Det året skulle han sluta överträffas av Santos, mästaren i den omtvistade upplagan i 15 år.

"Det är en stor lycka för oss att kunna kvalificera oss till semifinalen, efter så lång tid", sa anfallaren.

I nästa fas kommer Bragantino att möta Palmeiras, eftersom laget med den bästa kampanjen i turneringen – i det här fallet alviverde – möter rivalen med den fjärde bästa kampanjen. Lagen med den andra och tredje bästa kampanjen gör den andra duellen. São Paulo är redan klassificerad och väntar på vinnaren av sammandrabbningen mellan Corinthians och Guarani, på torsdag (24), kl. 19, på Neo Química Arena.