Samhälle Nyheter

Kanada krossar Sverige med 11-0 för att gå vidare till semifinal i damhockey

Kanada (bbabo.net), - Kanadas damhockeylag tog sig enkelt in i semifinalen på fredagen efter att ha krossat Sverige med 11-0 vid OS i Peking.

Lagets glödheta anfall visade sig för fullt i kvartsfinalspelet efter att forwarden Brianne Jenner sparkade igång målskyttet bara tre minuter in i den första perioden.

Kapten Marie-Philip Poulin hittade Jenner längst fram vid det svenska målet; Jenner fläktade på det första skottet men stoppade in det andra under målvaktens dyna för att ge Kanada klartecken.

Jenner gjorde ytterligare två mål i matchen för ett hattrick, och gick med lagkamraten Sarah Fillier med tre mål vardera på slutresultatet. Båda är lika för att leda turneringen i gjorda mål med åtta vardera på fem matcher.

Poulin och Sarah Nurse ledde laget i poäng med fyra styck. Natalie Spooner leder turneringen med 13 poäng på fem matcher.

När slutsignalen gick hade Kanada 11 mål på 56 skott. Damlaget har nu gjort 44 mål på fem matcher på 250 skott, medan de bara släppt in fem mål på 120 skott.

Kanadas semifinalmotståndare har ännu inte tillkännages. Dess ärkerival, USA, vann sin kvartsfinalmatch mot Tjeckien med 4-1.

Kanada är fortfarande obesegrade i Peking när man försöker återta guldmedaljen, som man förlorade mot USA vid vinterspelen 2018 i Pyeongchang.