Samhälle Nyheter

Chelsea FC tillägnar segern i Abu Dhabi till Roman Abramovich

Fotbollsspelare i den engelska klubben "Chelsea" blev för första gången vinnarna av klubbvärldsmästerskapet, som slutade i Abu Dhabi. I den sista matchen besegrade vinnarna av European Champions League i förlängning ägaren av Copa Libertadores brasilianska "Palmeiras" - 2:1.

Huvudtränaren för London-laget, Thomas Tuchel, tillägnade segern till ägaren av klubben, den ryske affärsmannen Roman Abramovich. "Den här segern är för dig och för din klubb. Det gjordes möjligt tack vare ditt bidrag, din passion”, sa Tuchel.

Det är värt att notera att en av de rikaste ryska affärsmännen var närvarande på podiet på Mohammed bin Zayed Stadium under matchen och efter att den fotograferades med koppen.

Huvudtiden i sista matchen slutade oavgjort - 1:1. På Romelu Lukakus mål i den 55:e minuten svarade brasilianarna med en boll från Rafael Veig, som gjorde om en straff i den 64:e minuten. På förlängningen var en 11-metersspark redan tilldelad Palmeiras mål - bollen gjordes av Kyle Havertz i den 117:e minuten.

Thomas Tuchel vann sin tredje titel med Chelsea i år. Förutom triumfen i klubb-VM vann Tuchel även Champions League och den europeiska supercupen. Detta är Roman Abramovichs 21:a titel sedan han förvärvade Chelsea 2003.

Så, "aristokraterna" vann 5 mästerskap i England, 2 Champions Leagues, 5 FA Cups, 3 English League Cups, 2 European Leagues, UEFA Super Cup, 2 FA Super Cups och Club World Cup. Samtidigt vann Londonborna klubb-VM för första gången i sin historia.