Samhälle Nyheter

Kanada - Penguins-stjärnan Sidney Crosby ansluter till NHL:s 500-målsklubb

Kanada (bbabo.net), - Pittsburgh Penguins-stjärnan Sidney Crosby är den senaste medlemmen i NHL:s 500-målsklubb.

Crosby nådde målet med ett powerplay-mål i den första perioden av tisdagskvällens match mot Philadelphia.

Crosby är den 46:e spelaren i NHL:s historia som når platån med 500 mål och den 18:e som gör det med en franchise. Han är den andra pingvinen som gör 500 mål och går med i Hall of Famer Mario Lemieux.

Crosby slog Flyers målvakt Carter Hart med ett skott från strax ovanför mållinjen vid 16:34 av den första perioden. Den långvariga lagkamraten Evgeni Malkin matade Crosby, som gav Pittsburgh en ledning med 2-1.

Crosbys milstolpe markerade också hans 50:e mål i karriären mot Flyers. Den trefaldige Stanley Cup-vinnaren har 50 mål och 67 assist i sin karriär mot Pittsburghs rivaler över staten.