Samhälle Nyheter

Liverpool tar Carabao Cup

LONDON. — Liverpool slog Chelsea med 11-10 på straffar för att vinna Carabao Cup efter att en andlös final slutade oavgjort på Wembley i går kväll.

Thomas Tuchel gjorde ett misstag. Han tog över Chelseas specialiststraffmålvakt.

Inte nog med att Kepa Arrizabalaga inte räddade en av Liverpools 11 försök från platsen - hela laget satte en förbi honom - han skickade sedan sin egen målspark, den 22:a av matchen, i omloppsbana halvvägs upp i Liverpoolslutet. Och så landade Jurgen Klopp och hans spelare den första inhemska trofén för säsongen, efter vone av de finaste mållösa oavgjorda oavgjorda oavgjorda målen som det är möjligt att ha sett, vilket Chelsea skuggade på goda målchanser, men inte kunde avsluta.

Mason Mount missade två uppvaktare, Christian Pulisic en och det blev fyra underkända mål – tre för Chelsea, ett för Liverpool. Utlämnade till sina egna enheter hittade spelarna sedan nätet 21 gånger innan Arrizabalaga – som hade presenterats med en minut kvar av förlängning, som Chelseas expert på området – åkte skidor för att skänka bytet till Liverpool.

Tuchel hade gjort samma drag i UEFA Super Cup-finalen i början av säsongen, med olika resultat. Det ironiska är att Edouard Mendy, Chelseas förstahandsmålvakt, hade varit den bästa spelaren på planen fram till hans sena borttagning.

När det gäller Arrizabalaga, det var här på Wembley där han tidigare hade släckt sin Chelsea-karriär, och vägrade att bytas ut i den här matchen, när han såg ut att vara skadad. Och det kan mycket väl vara hans sista akt i en Chelsea-tröja, med en flytt troligen under sommaren. Undertecknad för ett världsrekordspris är det inget sätt att avsluta sin karriär i London.

Kan Chelsea ha tagit ledningen på förlängningen? Visst såg det ut så. Lukaku bröt sig loss, kollade inuti och sköt sedan lågt förbi Kelleher.

När bollen väl var i nästa gick flaggan upp för offside. Men var det? Omspelningar verkade tyda på att det inte var. Ändå fick domaren Stuart Attwell en signal att säga att VARs gudar var nöjda.

Problemet med den här tekniken är att den i allt högre grad verkar betyda vad makterna än vill att den ska betyda. Havertz gjorde också mål i den andra perioden av övertid, men det var offside på det sätt som vi alla skulle definiera det.

Nollan förblev obruten även i slutet av andra halvlek, men spektaklet förblev oförminskat. Högt tempo, hög action och chanser i båda ändar, Mount avvisade ännu en underbar möjlighet för Chelsea. Pulisic satte honom igenom och Liverpools backlinje var statisk, fångad och lämnade honom med bara Kelleher att slå. Han gled bollen förbi sig bara för att se den träffade stolpen. På sidlinjen föll Tuchel på knä och slog marken i förtvivlan.

Sedan var det Liverpools tur. Ett annat sparkfel av Mendy såg bollen komma tillbaka, Mane till Salah som plötsligt rusade mot mål. Han gick efter en delikat chip och på något sätt rusade Silva förbi två lagkamrater för att rensa av linjen. Varifrån han hämtar energin i sin ålder, vem vet?

Äntligen ett mål. I den 67:e minuten levererade Alexander-Arnold en frispark som möttes av Mane vid bortre stolpen. Han nickade ner bollen, den studsade upp och Joel Matip kom framför Silva för att nicka in i ett tomt mål.

Och sedan, som på det moderna sättet, väntade vi. Något hade dykt upp i kriminaltekniken. — Mailonline