Samhälle Nyheter

Kanada - Mikko Koskinen stänger dörren för Edmonton Oilers i Philly

Kanada (bbabo.net), - Edmonton Oilers har nu 2-2 när de går in i den sista matchen på en roadtrip på fem matcher, och Mikko Koskinen är den främsta anledningen till detta.

»Dagarna efter att ha gjort 44 räddningar i en seger över Florida Panthers, stoppade den store finländaren alla 39 skott som Philadelphia Flyers riktade sin väg på tisdagskvällen, när Oilers slog Flyer med 3-0 i City of Brotherly Love.

"Mikko har spelat väldigt bra under en lång period", sa Oilers huvudtränare Jay Woodcroft efter matchen. "I de tre matcherna som jag har sett honom spela här har han varit utmärkt."

»Oilers straffdöd kom igenom i den första perioden och raderade en 51 sekunder lång Flyers fem-mot-tre. Sent i den första satte Leon Draisaitl in ett långt powerplay-skott för sitt 37:e mål för säsongen och satte Oilers till en ledning med 1-0.

Oilers ytter Kailer Yamamoto gjorde det enda målet i den andra perioden. När spelarna kämpade om pucken i Flyers veck körde Yamamoto till nätet och petade in sin elfte.

»Det blev lite frenetiskt till slut. Flyers drog målvakten Carter Hart för en extra anfallare med 2:19 kvar i den tredje. Strax efterföljande matchen gjorde Koskinen en räddning på Cam Atkinson från skarpt håll.

"Jag tror att han (Mikko) inger förtroende i laget," sa Woodcroft.

»Huvudtränaren var inte den enda som var imponerad av Koskinens prestation. Mannen som för närvarande är lika med Toronto Maple Leafs Auston Matthews för ligaledningen i mål fick också lite beröm.

"Vi har allt förtroende i världen för båda dessa killar - (Mike) Smith och Koskinen," sa Draisaitl. "Han har varit fantastisk för oss."

»Oilers kapten Connor McDavid avbröt matchen med en tom spelare.

Oilers (30-21-3) kommer att avsluta sin fem-matcher roadtrip torsdag i Chicago. Lyssna på spelet på 630 CHED, som börjar med Faceoff Show kl. 16:30. och sedan själva matchen vid 18-tiden.

Tränaren Jay Woodcroft vill att Edmonton Oilers ska spela med snabbhet och enkelhet