Samhälle Nyheter

Kanada - Ovechkin binder Jagr till 3:e plats på NHL:s poänglista genom tiderna när Capitals tappar Flames med 5-4

Kanada (bbabo.net), - Alex Ovechkin gjorde två mål och Nic Dowd hade det centrala klartecken när Washington Capitals kom bakifrån i den tredje perioden för en 5-4-seger över Calgary Flames.

Ovechkins andra mål, som kom i tomt mål 18:12 till 5-3, var hans 766:e mål i karriären, vilket gjorde att han hamnade på tredje plats med Jaromir Jagr på NHL:s mållista genom tiderna.

Efter att Elias Lindholms andra mål med 40 sekunder kvar fick Calgary tillbaka till inom ettan, hade Ovechkin chans till sitt hattrick i de avtagande sekunderna men hans skott i det tomma nättaket avvisades av Lindholm.

Connor Sheary och Anthony Mantha gjorde också mål för Washington (31-18-9), vilket öppnar upp sin trespeliga roadtrip i västra Kanada med en tredje raka vinst.

Adam Ruzicka och Oliver Kylington gjorde också mål för Calgary (34-15-7), som fick sin 13-matcher obesegrade rad på hemmaisen. Pacific Division-ledande Flames faller till 14-2-1 på sina senaste 17 matcher totalt.

Vitek Vanecek gjorde 31 räddningar för Washington för att vinna. Han förbättrar sig till 13-7-5.

Dan Vladar, som startade för andra gången på tre matcher och Jacob Markström fick en ledig natt, hade 22 räddningar när han tog förlusten. Han faller till 8-4-1.

Oavgjort 2-2 efter 40 minuter, tog Calgary sin andra ledning för natten vid 3:45 när Kylingtons smällskott avledde Connor McMichaels klubba och tog sig förbi Vanecek.

Men Capitals utjämnade till 8:21 efter Manthas mål och tog sedan ledningen drygt tre minuter senare.

Efter att ha fått pucken vid sideboardsna gjorde Dowd ett fint snitt, för att kringgå Lindholm, och sedan från vändpunkten slet han ett skott i övre hörnet för sitt åttonde mål och första på 10 matcher.

Capitals låg också under med 2-0 i den andra, men stormade tillbaka för att kvittera.

McMichael stoppades på en vass räddning av Vladar, men Milan Lucic guppade in returen i öppningen där Sheary begravde sitt fjärde mål på lika många matcher. Sheary har en poängserie på fyra matcher (fyra mål, två assist).

The Capitals drog till och med 13:23 på en annan omsättning. Sean Monahan, framför sitt eget nät, tappade pucken till Evgeny Kuznetsov och pucken gick rätt till Ovechkin, som slet ett skott förbi Vladar.

Calgary tog ledningen halvvägs genom den första perioden på en två-mot-en när Lindholm tog en passning från Johnny Gaudreau och sköt sitt 28:e mål förbi Vanecek.

Ruzicka gjorde 2-0 vid 8:54 efter andra.