Sport Nyheter

Slå Madura United, Bhayangkara har utsikt över Arema i toppen av League 1

Gianyar, - Bhayangkara FC överskuggade Arema FC i toppen av League 1-tabellen efter att ha besegrat Madura United med 3-2 i den 19:e veckans match på Captain I Wayan Dipta Stadium, Gianyar, Bali, fredag ​​(14/1/2022) kväll.

Tack vare den här segern ligger Bhayangkara nu på andra plats i tabellen med 40 poäng, samma som toppen av tabellen, Arema. De två lagen är endast åtskilda av målskillnad.

Bhayangkara FC tog ledningen i den 14:e minuten genom Melvin Platjes mål efter att ha utnyttjat en kontring. Den holländska spelaren gjorde 1-0 för Bhayangkara.

Madura United ökade anfallsrytmen till Bhayangkaras försvar men gjorde inget mål förrän första halvlek var över.

I andra halvlek var båda lagen lika offensiva så att flera möjligheter skapades.

I den 51:a minuten var Asep Berlian precis framför Bhayangkaras mål men hans raka skott kunde fortfarande blockeras av målvakten Awan Setho Raharjo.

Tre minuter senare lyckades Bhayangkara FC, som återigen förlitade sig på en kontring, snabbt bryta sig in i målet på Laskar Sape Kerab.

Platje gjorde det andra målet för Bhayangkara FC i den 54:e minuten efter att ha använt Andik Vermansyahs nick till 2-0.

I den 59:e minuten fick Madura United en straff efter Ruben Sanadis handboll i utvisningsbåset. Madura Uniteds bödel, Hugo Gomes "Jaja" dos Santos Silva, minimerade eftersläpningen till 1-2.

Slamet Nurcahyo, som precis hade introducerats i andra halvlek, besvärade också Bhayangkaras backlinje men hans skott gick utanför mål.

Faktum är att Bhayangkara i den 73:e minuten lyckades lägga till ett mål genom Adam Alis som framgångsrikt bröt igenom motståndarens försvar så ställningen ändrades till 3-1.

I den 88:e minuten gjorde Jaja återigen en överraskning efter att ha lyckats utföra en dödball för att reducera Madura Uniteds eftersläpning till 2-3.

Ytterligare fem minuter från 90 minuter av normal tid kunde inte användas av båda lagen för att lägga till mål så matchen avslutades med ställningen 3-2 för Bhayangkara.

Segern placerade Bhayangkara FC på andra plats i Liga 1-tabellen med 40 poäng, vilket motsvarar Arema FC:s poängsamling i toppen av tabellen, medan Madura United ligger på 13:e plats med 21 poäng.

Madura United vs Bhayangkara FC laguppställning:

Madura United: Muhammad Ridwan; Alekvan Djin, Kadek Raditya, Fachruddin Aryanto, Novan Sasongko; Asep Berlian, Renan Silva, Jaja, Kevy Syahertian, Haris Tuharea, Beto Goncalves

Tränare: Fabio Lefundes

Bhayangkara FC: Awan Setho Raharjo; Anderson Salles, Hansamu Yama, Ruben Sanadi; Sani Rizki Fauzi, Evan Dimas, Lee Yoo-joon, Teuku Ichsan; Andik Vermansyah, Ezechiel N'Douassel, Melvin Platje

Tränare: Paul Munster