Sport Nyheter

Matchat av Brighton, Chelsea fastar fortfarande för seger. Beat Sampdoria, Juventus till den italienska cupens kvartsfinalRalf Rangnick: Paul Pogba är redo att spela igen i början av februari

Brighton, - Chelsea fick nöja sig med oavgjort 1-1 mot Brighton & Hove Albion i matchvecka 24 i engelska Premier League på Amex Stadium, onsdag (19/1/2022) tidigt på morgonen WIB. Detta resultat gör att Chelsea inte har vunnit på sina fyra senaste matcher i Premier League.

Laget från London tog ledningen genom Hakim Ziyechs mål i den 28:e minuten.

Tyvärr kunde den fördelen inte upprätthållas efter att Brighton gjorde en kvittering genom Adam Webster. Detta resultat gör att Chelsea fastnar på tredje plats i tabellen med 44 poäng, 12 poäng bakom City i toppen och en poäng från Liverpool på andra plats.

Värdarna Brighton började matchen med självförtroende. Chelseas mål var hotat när Jakub Molders skott avvek något på sidan av målet. Långsamt började Chelsea ta över matchen.

Chelsea öppnade målskyttet genom Ziyechs mål som fullbordade N'Golo Kantes passning. Chelsea kunde ha fördubblat sin ledning sent i första halvlek, men Callum Hudson-Odoi sköt ett skott utanför mål trots att lagkamraten Mason Mount stod relativt fri framför mål.

Ställningen 1-0 till Chelseas fördel höll i sig fram till paus.

Brighton som låg bakom försökte kvittera. Möjligheter fick Alexis Mac Allister som tvingade målvakten Kepa Arrizabalaga att rädda för att säkra Chelsea-målet.

Hörnsparken som blev resultatet av attacken kunde dock utnyttjas av Webster, som stod omarkerad vid bortre stolpen men nickade hem Mac Allisters passning för att slå Kepa i den 60:e minuten.

Åtta minuter senare fick Neal Maupay, som precis kommit in för Pascal Gross, ett fint inlägg, men han lyckades inte kontrollera bollen som till slut sveptes av Chelsea-försvaret.

Fram tills visselpipan ljöd blev det inga ytterligare mål och ställningen var 1-1.