Sport Nyheter

Kaprizov tog poäng för sin prestation i den 12:e NHL-matchen i rad

Den ryske anfallaren Minnesota Kirill Kaprizov gjorde pucken i en bortamatch i grundserien i National Hockey League (NHL) med Chicago. Mötet slutade med gästernas seger 5:0.

Kaprizov gjorde ett mål i den 35:e minuten, vilket gjorde ställningen 3-0. Förutom honom utmärkte sig Frederic Gaudreau (25:e minuten), Mats Zuccarello (27), Kevin Fiala (51) och Nico Sturm (53).

Kaprizov tog raden till 12 matcher, där han gjorde 21 (9+12) poäng. Anfallaren fortsatte att förbättra karriärrekordet utomlands. Dessförinnan var Kaprizovs maximala rad med gjorda poäng sju matcher (november-december förra året). Totalt har ryssen 19 mål och 34 assist. Med 53 poäng är han Minnesotas ledande målskytt.

Minnesota vann den sjätte matchen i rad. Laget har 59 poäng och ligger trea i Western Conference-tabellen. Chicago har tre misslyckanden i rad och sju på de senaste åtta matcherna. Klubben med 39 poäng ligger på 14:e linjen i Väst.