Sport Nyheter

Slå Cadiz, Valencia till semifinal i kungacupen

Valencia, - Valencia säkrade en biljett till semifinalerna i King's Cup eller Copa del Rey efter att ha slagit 10 Cadiz-spelare med en poäng på 2-1 i kvartsfinalmatchen på Mestalla Stadium på torsdagen (2022-03-02) tidigt morgon WIB.

Det första målet gjordes av Valencia i den 24:e minuten genom Goncalo Guedes högerfotsspark i straffområdet efter att ha tagit emot Hugo Duros passning.

Cadiz slog tillbaka med en Lucas Perez-straff i den 54:e minuten efter att Juan Cala fällde Eray Comert.

Valencias segermål gjordes av Hugo Duro i den 79:e minuten efter att ha headat bollen från en hörna skickad av Carlos Solar. I den 84:e minuten fick Cadiz spela med 10 man efter att Juan Cala fått ett andra gult kort.

Matchen slutade 2-1 och Valencia gick om Rayo Vallecano i Copa del Rey-semifinalen efter en 1-0-vinst över Mallorca.

Den här segern betyder mycket för Valencia, som är en av de största klubbarna i Spanien, men som har rasat de senaste åren. De upptar för närvarande en tionde plats i LaLiga-ställningen.

Å andra sidan var det ett svårt nederlag för Cadiz att svälja, speciellt som de har haft en mycket dålig säsong i LaLiga. Den andalusiska klubben ligger för närvarande på 18:e plats i den spanska ligan.

De två lagen kommer att behöva vänta på resultaten från Real Betis, Real Sociedad, Athletic Bilbao och Real Madrid för att ta reda på sina motståndare i Copa del Rey-semifinalen.

Tidigare vann Rayo Vallecano med 1-0 eller Mallorca för att gå vidare till semifinalen i denna tävling.