Sport Nyheter

Sadio Mane Ett mål, Senegal till Africa Cup of Nations Adama Traore avslöjar Barcelonas tränares begäran till sig själv Liga 1: Oavgjort mot PSIS, Persebaya flyttar Persib från tredje plats

Yaonde, - Sadio Manes ettmålsbidrag hjälpte Senegal att kvalificera sig till Africa Cup of Nations-finalen för andra året i rad efter att ha besegrat Burkina Faso med 3-1 i semifinalen i Yaonde, torsdag (2022-03-2) tidigt på morgonen WIB . Matchen var inte lätt för Senegal.

Efter att ha varit mållös i första halvlek trots att ha haft två straffar som senare avbröts av domaren efter att ha sett VAR.

Senegal bröt dödläget genom Abdou Diallo i den 70:e minuten. Paris Saint-Germain (PSG)-spelarens agerande som sköts in i straffområdet fullbordades genom att slå motståndarmålvakten.

Sex minuter senare ökade Senegal sin fördel genom Idrissa Gana Gueyes mål i den 76:e minuten för att fullborda Manes assist. Motstånd gav Burkina Faso genom IB Toures mål att minska avståndet till 1-2 på 82 minuter.

Men Senegal lät inte sin motståndare resa sig. Fyra minuter senare utökade Mane luckan och säkrade Senegals 3-1-seger.

Ett mål och en assist gjorde att Sadio Mane utsågs till matchens man.

I den sista omgången väntade inte Senegal på vinnaren mellan Kamerun och Egypten, som bara spelades på fredagen (2022-04-02) tidigt i morse.