Sport Nyheter

Al-Ittihad tar jättekliv mot Saudi Pro League-titeln med 3-0 vinst över Al-Nassr

Nyvärvningen Abderrazak Hamdallah gör mål mot sin gamla klubb medan Al-Nassrs Talisca blir utvisad för första gången i karriären

Al-Ittihad stärkte sitt grepp i toppen av Saudi Professional League med en omfattande 3-0 vinst över gästerna Al-Nassr i säsongens 20:e omgång på King Abdullah Sports City Stadium i Jeddah.

Matchen spelades bakom stängda dörrar då hemmalaget avtjänade avstängning av disciplinära skäl.

Brasilianaren Romarinho gjorde mål i den sjätte minuten från straffpunkten, och Abdelaziz Al-Bishi lade till den andra efter 30 minuter. Efter paus tappade Al-Nassr Anderson Talisca när han fick rött kort. Ligaledarna bekräftade sedan sin överlägsenhet med sin marockanska värvning, ex-Al-Nassr-stjärnan Abderrazak Hamdallah, som gjorde ett tredje mål på 69 minuter.

Vinsten höjde Al-Ittihads siffra till 47 poäng i toppen av SPL-tabellen, vilket ökade sin ledning över andraplacerade Al-Shabab till sju poäng, medan Al-Nassr ligger kvar på 38 poäng på tredje plats.

Hamdallah har nu hittat nätet mot 20 lag i ligan, efter att ha gjort totalt 80 mål, 77 för Al-Nassr och tre för Al-Ittihad.

Brasilianaren Talisca beskrev sin utvisning som en "katastrof", något han aldrig upplevt tidigare under hela sin karriär.

Efter att Al-Nassrs playmaker fått sina marschorder från den spanske domaren Jesus Manzano, postade Talisca ett meddelande på Instagram där han sarkastiskt uttryckte sitt missnöje med domarens prestation.

"Först vill jag gratulera mina lagkamrater som kämpade till slutet, vi spelade en fantastisk match! och jag ville också gratulera matchens domare, han spelade en fantastisk match”, skrev han.

"En katastrof först för straffen och andra för min utvisning. Katastrof var det tydligt att vi spelade mot allt och alla."