Sport Nyheter

Ryska damlaget förlorade mot Schweiz i kvartsfinalen i OS

Ryssland (bbabo.net), - Det ryska damlaget i ishockey lyckades inte nå semifinalen i den olympiska turneringen och förlorade mot det schweiziska laget - 2:4.

Dessa lag möttes i den första matchen i gruppspelet, och sedan vann det ryska laget mer än säkert - 5:2. Men sedan dess har laget till Yevgeny Bobariko ständigt haft problem i samband med positiva tester för coronavirus, vilket ökade problemen under turneringen.

På grund av detta var det extremt svårt att utse favoriten i kvartsfinalmötet. Första perioden hölls i en envis kamp och utan mål. Först i slutet av den andra perioden upprörde Phoebe Shtents det ryska laget, men Anna Savonina återställde mållinjen strax före paus.

I den 47:e minuten gjorde ryssarna den andra pucken, men efter videogranskningen avbröts Anna Shokhinas mål, eftersom pucken hade lämnat platsen innan dess. Och sedan tog schweizarna ledningen – Dominique Ruegg satte punkt för utgången två i ett.

Polina Luchnikova kvitterade igen i den 54:e minuten, men ytterligare ett defensivt misstag ledde till mål av Alina Muller. Hon, strax före den sista sirenen, slog ett tomt nät - 4:2.