Sport Nyheter

Det ryska laget slog Danmark i den olympiska hockeyturneringen

Ryssland (bbabo.net), - Det ryska laget vann den andra segern i herrarnas olympiska hockeyturnering. Alexey Zhamnovs lag slog Danmark - 2:0.

Trots startsegern över schweizarna (1:0), i den första matchen, imponerade vårt lag milt sagt inte. Huvudtränaren för ryssarna Alexei Zhamnov förklarade det obeskrivliga spelet med spänning, motståndarens stilistiska besvär och en lång frånvaro av matchträning. Som, ha tålamod, du kommer att ha både kreativitet och kombinationshockey.

Allt detta ville jag se redan i dagens match mot danskarna. Men det var definitivt inte värt att räkna med en lätt promenad. Tjeckerna, som sensationellt förlorade mot skandinaverna i starten av OS-turneringen (1:2), kommer inte att ljuga. Och ändå förväntade de sig ett genombrott i spelet från det ryska laget. Därför gjorde den första perioden i matchen med Danmark ingen mindre besvikelse än förra matchen med Schweiz. Det verkar som att våra hockeyspelare bara har bytt färg på sina tröjor – från röd till vit. Samtidigt, precis som det inte fanns någon tanke i spelet, dök det inte upp. Det som hände på isen återspeglade bäst förhållandet mellan skott på mål och mitten av den första perioden - 2:1 till danskarnas fördel.

I den första perioden lyckades ryssarna verkligen få fäste i motståndarens zon bara två gånger. När danskarna förblev i minoritet och redan i slutet av 20-minutersperioden. Sant, det ledde inte till någonting.

Under pausen gjorde vår tränarstab justeringar av länkarna. Vladimir Tkachev överfördes från den fjärde till den andra, och Kirill Semenov fortsatte i motsatt riktning. Möjligheter för att göra mål för ryssarna började dyka upp mer. I början av den andra perioden spelade danskarna i minoritet i nästan fyra minuter i rad, men detta gav oss inget annat än ett påtagligt övertag i skott. Skandinaverna själva störde förresten inte vår målvakt Ivan Fedotov med kast alls.

I den 29:e minuten öppnade vår fortfarande målskyttet. Målet visade sig vara ett arbetar-bonde, vilket helt kännetecknar spelstilen för detta lag. Anton Slepyshev kastade och Pavel Karnaukhov avslutade pucken i nät vid andra försöket - 1:0.

Detta mål förblev det enda under nästan resten av matchen. Redan på slutet tog danskarna bort målvakten, och Kirill Semenov fördubblade vårt övertag. Ryssarna spelar nästa match imorgon mot tjeckerna.