Sport Nyheter

Bolsjunov uttryckte missnöje med silver i 15 km-loppet vid OS

Att hinna ikapp finnen Iivo Niskanen på 15 km klassiskt i OS var svårt på grund av banans höjd och egenskaper, men det är svårt att nöja sig med silver, sa den ryske skidåkaren Alexander Bolsjunov. Atletens ord citeras av Sport-Express.

"Hur kan du vara lycklig här? Jag skulle vara 110 procent nöjd om allt gick enligt plan och kunde vinna. Andra varvet var inte lätt, eftersom höjden här också är en mycket svår bana. När gapet började växa insåg jag att Iivo är på topp idag och huvuduppgiften nu är att behålla andraplatsen. Banan är svår, och jag visste att under de sista två eller tre kilometerna kunde 25 sekunder inte vinnas tillbaka, säger Bolshunov.

Bolshunov slutade tvåa på 15 km tidskörning, 23,2 sekunder efter Niskanen. Denna medalj var den sjätte för ryssen vid OS, han överträffade prestationen av den sovjetiska skidåkaren Nikolai Zimyatov.

Bolsjunov blev mästare i medaljer i spelen bland inhemska skidåkare OS 2022 Enligt Bolsjunov, "kan du bli den mest titulerade när det finns mer guld." ”Jag är lugn över alla dessa titlar, men vad mer? Om det fanns fem guldmedaljer skulle jag vara glad, men så ... Än så länge finns det inget att ens tänka på. Men det finns fortfarande tid och möjligheter. Jag hoppas verkligen att det här inte är den sista medaljen”, sa skidåkaren.

Nästa lopp för skidåkare i OS blir 4 x 10 km stafett den 13 februari.

Bolsjunov i Peking blev också mästare i spelen i skiathlon.

Vid Olympiska spelen i Pyeongchang vann Bolshunov fyra priser: han vann silver i 50 km masstart, lagsprint, stafett och brons i den individuella sprinten.