Sport Nyheter

City går 12 poäng borta, Tottenham häpnade

LONDON: Manchester City tog 12 poäng över i toppen av Premier League med en 2-0-seger mot Brentford, medan Tottenhams topp fyra-bud drabbades av ett slag i en dramatisk 3-2-förlust mot Southampton i onsdags .Pep Guardiolas lag utökade sitt obesegrade spel i ligan till 14 matcher tack vare Riyad Mahrezs straff i första halvlek och Kevin De Bruynes mål efter pausen på Etihad Stadium. City hölls oavgjort 1-1 mot Southampton i sin tidigare ligamatch , men de kom tillbaka på rätt spår för att lägga pressen på andraplacerade Liverpool, som tar emot Leicester på torsdag i en av sina två matcher mot mästarna.

City gjorde sex ändringar i laget som besegrade Fulham i FA-cupen förra helgen, med Jack Grealish och Kyle Walker tappade bara några dagar efter att Guardiola tvingades försvara paret för en utekväll i Manchester. Filmer på sociala medier som visar Grealish, Walker och Mahrez utanför en arena i Manchester. Men Guardiola hade inga problem med sina spelare och skämtade om att de skulle få böter för att de inte bjudit in honom. City var opåverkad av uppståndelsen när de dominerade från början till slut och fick äntligen genombrottet efter 40 minuter.Raheem Sterlings löpning drog fram en överhastad glidtackling från Mads Roerslav, som släppte in en straff som Algeriets ytter Mahrez konverterade med eftertryck. City gjorde det mördande andra målet i den 69:e minuten när Brentford-målvakten David Raya passade direkt till Sterling. Även om Raya räddade Sterlings skott, Kevin De Bruyne kastade sig på returen och strök en cool avslutning i det tomma nättaket. ”Jag är väldigt nöjd med prestationen. Det är svårt när de försvarar djupt med 10 spelare", sa Guardiola. "Liverpool har två matcher att spela, sedan ser vi gapet. Alla har hård konkurrens, men det är imponerande i det här skedet att ha 60 poäng. Vi har gjort det otroligt bra.” På Tottenham Hotspur Stadium satte Jan Bednareks självmål i den 18:e minuten värdarna i ledningen.

Southampton var jämn fem minuter senare när Armando Broja tog sidofoten förbi Hugo Lloris. Sonen Heung-min slog till för Tottenham på ett kontroversiellt sätt efter 70 minuter. Southampton kände att Broja blev fälld av Emerson Royal i uppbyggnaden, men David Coote tillät spel för att fortsätt och Lucas Moura valde ut Son för att glida hem från åtta yards. Besökarna, kanske provocerade av Tottenhams manager Antonio Contes klagomål om deras protester, svarade imponerande. Mohamed Elyounoussi kvitterade med en nick i den 80:e minuten från James Ward-Prowses inlägg och skickade Saints-bossen Ralph Hasenhuttl sprang på planen för att fira. Che Adams nickade hem två minuter senare från ytterligare en pin-point Ward-Prowse leverans. Steven Bergwijn trodde att han hade räddat Conte från en första hemliga förlust mot Tottenham, men hans stopptid försökte inte tillåtas för offside. ”Vi måste bli bättre för att hantera spelet i olika situationer. Vi kan förbättra oss i denna aspekt. Jag visste att det fanns mycket av jobbet att göra”, sa Conte. Tottenham ligger kvar på sjuan, fyra poäng efter West Ham på fjärde plats med tre matcher kvar. Aston Villa. Daniel James sköt ledningen för Leeds i den nionde minuten, men Philippe Coutinho kvitterade i den 30:e minuten med sitt andra Villa-mål sedan hans lån från Barcelona i januari. Villa var framme åtta minuter senare när Coutinho gav Jacob en perfekt viktad passning Ramsey avslutade. Ramsey slog in sin andra i den 44:e minuten och återigen var Coutinho katalysatorn. Men James reducerade underläget med en nick från nära håll och Diego Llorente fullbordade Leeds fightback efter 63 minuter. Villas Ezri Konsa blev utvisad i den 87:e minuten för två varningar.Wilfried Zaha gick från hjälte till noll när anfallaren från Elfenbenskusten missade en straff efter att ha gjort Crystal Palaces kvittering i sin 1-1-match mot Norwich. Norwich på tredje botten tog ledningen efter bara 39 sekunder när Teemu Pukkis misslyckade insats slingrade sig in för det snabbaste målet i Premier League den här säsongen.