Sport Nyheter

Fanbärare av Sotji kallade den svaga länken i laget av ryska lugers

Alexander Denisievs och Vladislav Antonovs tvåa visade sig vara ryssarnas svaga länk i lagturneringen i rodel. Detta tillkännagavs för RBC Sport av den olympiska medaljören 2006 och fanbäraren av OS i Sotji, Alexander Zubkov.

"Våra lugers gjorde sitt bästa, singlarna Tatiana och Roman fungerade bra, men de två fungerade inte som de skulle i ett laglopp, därav ett sådant resultat. Om Alexander Denisievs och Vladislav Antonovs tvåa presterade mer framgångsrikt kunde de tävla om medaljer. Plus att det italienska laget inte kom ut med hela truppen, om de hade en optimal trupp skulle de också slåss om medaljer. Därför agerade våra lugers i sin styrka, "sa Zubkov.

Ryska lugers placerade sig på fjärde plats i stafetten vid OS 2022. Det ryska rodellaget tog fjärdeplatsen i stafetten vid OS i Peking.

Laget bestod av Tatyana Ivanova, Roman Repilov och paret Alexander Denisiev / Vladislav Antonov. Ryssarna tappade 1,261 sekunder till vinnarna.

Guld vanns av tyskarna med en poäng på 3 minuter 03,406 sekunder. Natalie Geisenberger, Johannes Ludwig och paret Tobias Wendl/Tobias Arlt vann de andra guldmedaljerna vid spelen i Peking efter segrar i de individuella grenarna. Heisenberger blev sexfaldig olympisk mästare.

Ivanova hade tidigare tagit brons i individuella tävlingar i Peking, Repilov var nia, Denisiev och Antonov var åtta. Stafetten hölls vid de olympiska spelen för tredje gången i historien, i Sotji var ryssarna tvåa, i Pyeongchang - sjua.