Sport Nyheter

Vyalbe med orden ännu inte en tragedi bedömde resultatet av Nepryaeva vid de olympiska spelen

Den ryska skidåkaren Natalya Nepryaeva skulle inte bli så kränkt om hon var mer än 0,1 sekunder efter vinnarna av 10 km-loppet vid OS, säger Elena Vyalbe, president för det ryska skidracingförbundet, citerat av ryska olympiska kommitténs presstjänst .

"Det är synd, men det är ingen tragedi än. Nepryaeva har minst tre lopp framför sig. Natasha är fyra i dag, och om hon tappade tre sekunder skulle det vara mindre offensivt än en tiondel. Men allt kommer att gå över, imorgon ska hon på träning. Yulia Stupak hade den bästa taktiska prestationen i sitt lopp. Och Tatyana Sorina sprang också distansen bra, sa Vyalbe.

Nepryaeva förlorade 0,1 sekunder till den finska bronsmedaljören Krista Pärmäkoski från Finland och 31,6 sekunder till Teresa Johaug från Norge i 10 km tidslopp. Den 5 februari vann Nepryaeva silver i skiathlon.

Nepryaeva var 0,1 sekunder från en medalj i 10 km-loppet vid OS 2022. En annan ryska, Yulia Stupak, som slutade sjua i loppet, sa att hon "inte hade någon specifik taktik."

"Jag cyklade precis som jag kände mig. Jag visste att om du sätter igång snabbt så kommer du snabbt att bli "full". Försökte jobba smartare. Tillståndet är svårt, men jag försökte ge allt som jag hade samlat på mig i själen under dessa par dagar efter sprinten. Jag är glad att åtminstone inte samma sak som på skiathlon - det är redan bättre. Det verkar för mig att det är fansen som ger energi - jag kom precis till liv idag, säger Stupak.

Nästa lopp för damer går av stapeln den 12 februari - stafett 4 gånger 5 km.