Sport Nyheter

Slå Lazio, AC Milan Utmana Inter i den italienska cupens semifinal Romelu Lukakus mål tar Chelsea till klubb-VM-finalen. Beat Brentford, Man City håller sig stark i toppen av tabellen

Milan, - AC Milan strosade in i semifinalerna i Coppa Italian Cup efter att ha besegrat Lazio med 4-0 i Coppa Italias kvartsfinalmatch på San Siro, Milano på torsdagen (2020-10-2) tidigt på morgonen WIB. Två Milan-mål i den här matchen gjordes av Olivier Giroud plus ett mål från Rafael Leao och Franck Kessie.

Segern ledde Milan till semifinal som hålls i mars. De mötte verkligen stadsrivalen Inter Milan som redan hade avancerat efter att ha slagit AS Roma med 2-0.

I Rossonerri öppnade målskyttet i den 24:e minuten genom ett mål som Rafael Leao gjorde med en spark som leder till det nedre högra hörnet. Lazio kunde ge motstånd och skapa en rad möjligheter. Milan kunde till och med öka övertaget i den 41:a minuten genom Girouds mål som utnyttjade Leaos assist.

Inför den första halvleken gjorde Giroud sitt andra mål för att stänga de första 45 minuterna med 3-0 fördel.

I andra halvlek gjorde Lazios tränare Maurizio Sarri tre byten i den 51:a minuten. Det ser ut som att Lazios spel har förbättrats lite, men har inte gett tillfredsställande resultat

I den 70:e minuten spred Milan ett hot mot Lazios mål. Alexis Saelemaekers tog emot bollen i hörnet och skickade direkt in ett inlägg som Ante Rebic nickade men hans insats gick utanför på sidlinjen.

Milan kunde utöka poängskillnaden 79:e minuten. Daniel Maldinis frispark skapade kaos i Lazios straffområde och Franck Kessie utnyttjade läget till 4-0.

4-0-ställningen höll i sig till slutet av matchen.

Rada upp

AC Milan (4-2-3-1): Mike Maignan; Davide Calabria (Fikayo Tomori 77'), Pierre Kalulu, Alessio Romagnoli, Theo Hernandez; Sandro Tonali (Ismael Bennacer 46'), Franck Kessie; Junior Messias (Alexis Saelemaekers 61'), Brahim Diaz, Rafael Leao (Daniel Maldini 77'); Olivier Giroud (Ante Rebic 61').

Lazio (4-3-3): Pepe Reina; Elseid Hysaj (Manuel Lazzari 62'), Luiz Felipe, Patrick, Adam Marusic; Sergej Milinkovic-Savic, Danilo Cataldi (Lucas Leiva 51'), Toma Basic (Luis Alberto 51'); Felipe Anderson (Pedro 51'), Ciro Immobile (Raul Moro 68'), Mattia Zaccagni.