Sport Nyheter

Man United utanför topp 4 när Ronaldos torrperiod fortsätter

LONDON, 9 februari, (AP): Utanför FA-cupen, nu borta från Premier Leagues fyra bästa. Manchester United går igenom en svår period under Ralf Rangnick – och Cristiano Ronaldo är för närvarande inte i tillräckligt bra poängform för att få laget ur det. Ronaldo inledde inte ens 1-1 oavgjort mot Burnley som kom sist, han dök bara upp som en avbytare i andra halvlek och misslyckades med att göra mål för en femte match i rad. Det är hans sämsta lopp utan mål på klubbnivå sedan 2010. Problemen är dock djupare än poängnedgången för en av världens stora anfallare.

Sättet som United tappade under andra halvlek var alarmerande, precis som laget gjorde under andra halvan av sin FA-cupmatch hemma mot andralaget Middlesbrough i fredags. United förlorade en straffläggning vid det tillfället. Också alarmerande var den engelske mittbacken Harry Maguires försvar som tillät den ranke anfallaren Wout Weghorst, Burnleys nyvärvning, att vända honom mitt på planen och spela i Jay Rodriguez för kvitteringen i den 47:e minuten. Det avbröt den 18:e minutens inledning av Paul Pogba, med start i den andra matchen efter ett långt skadeuppehåll och förmodligen Uniteds bästa spelare i första halvlek. United gjorde faktiskt tre mål före halvtid men två dömdes bort, först för offside mot Maguire – innan han blockerade Rodriguez innan Raphael Varane var på väg hem – och sedan för ett ofarligt utseende foul av Pogba. United föll till femte plats, en poäng bakom West Ham, som vann 1-0 över Watford på tisdagen. "En frustrerande natt för oss eftersom vi borde ha vunnit den matchen bekvämt," sa Rangnick. "Vi gjorde tre mål i första halvlek så jag kunde inte skylla på laget för att det inte hade en mördarinstinkt i den första halvleken. ”I slutändan var det också en liten fråga om tur. En poäng för en sådan här prestation är helt enkelt inte tillräckligt." Jarrod Bowens mål i andra halvlek säkrade segern för West Ham men den viktigaste diskussionspunkten var dess inkludering av Kurt Zouma, som togs upp i startuppställningen trots en video – som delas brett i sociala medier – som visar honom sparka och slå en katt.

West Ham hade tidigare sagt att de "oförbehållslöst fördömer vår spelares agerande" och Zouma hade bett om ursäkt. West Ham-tränaren David Moyes sa att Zouma kommer att förbli tillgänglig för val, och tillade: "Klubben kommer att reda ut den andra sidan och jag kommer att ta hand om fotbollssidan." Watfords besökande fans buade obevekligt ut Zoumas varje beröring och skanderade bland annat "RSPCA, RSPCA" - med hänvisning till Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals. Watford tappade en plats, till näst sista plats. Newcastle slog Everton med 3-1 i den andra matchen för att klättra ur nedflyttningszonen och flytta fyra poäng före Burnley