Sport Nyheter

Målvakt för det ryska hockeylandslaget: Shtanga

Ryssland (bbabo.net), - Målvakten för det ryska landslaget Ivan Fedotov sammanfattade resultaten av den första matchen i den olympiska turneringen mot Schweiz (1:0), där han lyckades få en "cracker".

Ivan Fedotov: Bra, intressant match, precis vad vi förväntade oss. Motståndaren är självsäker och spelar ut varje ögonblick. Idag visade det sig att vi hade mer tur, men vi borde inte pröva lyckan för styrka. Det var många chanser, farliga stunder, men turen var på vår sida.

Har bristen på stark träning påverkat vårt spel mycket?

Ivan Fedotov: Nej, de beter sig bara bra, skjuter bra. Ge dem inte extra utrymme på isen. De schweiziska killarna är gamla, de använder sina stunder väl.

Du hade nästan inga returer idag efter schweiziska rullningarna...

Ivan Fedotov: Vad ska jag dölja. Vi gick ut och förstod: första matchen har vi inte spelat på länge. Det var nödvändigt att komma in i spelet genom intensitet, genom arbete, genom moraliska egenskaper. I den första perioden tittade man närmare, sedan mer eller mindre. Jag spelade bara mitt spel och hade kul. Lägg inte alltför stor vikt vid vad som händer, för det lägger till onödig press.

Det farligaste ögonblicket vid din gate?

Ivan Fedotov: I den andra perioden hade de bra powerplay-ögonblick: ett skott, det andra. I grund och botten en massa saker. Ribban spelade för oss.

Vad sades till Anton Slepyshev efter att han slog schweizaren och fick en fyra minuters straff? Skällde du ut honom?

Ivan Fedotov: Nej, nej, alla förstår allt, det här är ett lagspel. Någon kan spela lite fel, någon på känslor. Detta är allt från en stor önskan, och detta är normalt. Vi är alla tillsammans, för varandra. Det är fyra personer till som ska jobba för en partner, och då ska han hjälpa oss. Som ett resultat gjorde Slepyshev segermålet, ja.

Vad kan vi lägga till i vårt team?

Ivan Fedotov: Lite självförtroende. Du måste vara lugnare. Det var mycket tjafs. Någonstans i försvaret lite ombyggnad. Och så i princip en bra rörelse. Alla var fantastiska, de spelade som ett lag. Tränarna kommer att ta en titt, reda ut det, vi kommer att komma ut mycket bättre till nästa match.

Vad pratar du om med skivstänger? De hjälpte oss idag...

Ivan Fedotov: Jag har alltid sagt att målvaktens bästa vän är målvaktens bästa vän. Skivstången är din bästa vän, du kan inte gå någonstans utan den.