Sport Nyheter

Liga 1: Boaz straff räddar Borneo FC från förlust

Denpasar, - Ett mål från straffpunkten av Boaz Solossa räddade Borneo FC från förlust mot Persita Tangerang i den 22:a veckan av Liga 1-matchen på Kompyang Sujana Stadium, Denpasar, Bali, onsdag (2/2/2022).

I den matchen tog Persita Tangerang ledningen genom Andre Agustiars mål i den 30:e minuten innan han till slut kvitterades av Borneo FC genom en straff från Boaz Solossa i den 73:e minuten.

Tack vare förvärvet av en poäng tog sig Persita Tangerang till 10:e plats med 26 poäng, medan Borneo FC var fast på 8:e plats med 31 poäng på 22 matcher.

I första halvlek spelade båda lagen i ett måttligt tempo och Borneo FC skapade chanser genom Muhammad Sihran i den 4:e minuten, men Dhika Bayangkaras skott räddades.

Borneo FC hotade återigen målet från Persita, denna gång genom Kei Hirose, men hans skott blockerades fortfarande av Agung Prasetyo.

Dhika Bayangkara gjorde ytterligare en räddning när han parerade ett skott från Kei Hirose som fick ett inlägg från Boaz Solossa.

Persita tog till slut ledningen tack vare ett mål som Andre Agustiar gjorde i den 30:e minuten och ändrade ställningen till 1-0 som höll i sig till halvtid.

I den andra halvleken fick Persita spela med 10 man från den 57:e minuten eftersom Agung Prasetyo fick ett andra gult kort efter att ha stött ihop med Borneo FC-försvararen Nurdiansyah.

Överlägset i antal spelare kunde Borneo FC kvittera i den 73:e minuten när han fick en straff efter att Boaz Solossa blivit kränkt av Achmad Faris i den förbjudna rutan.

Boaz Solossa som kom fram som bödel gjorde sitt jobb bra genom att överlista Dhika Bayangkara och ändra ställningen till 1-1.

Efter kvitteringen fick Borneo FC spela med 10 man efter att Nurdiansyah fällt Taylon Correa och fått den 23-årige spelaren att få ett andra gult kort.

Under den återstående tiden av andra halvlek fortsatte både Persita och Borneo FC leta efter segermålet, men tills den långa signalen ljöd stod 1-1 kvar.