Sport Nyheter

Kessier lämnar AC Milan på en fri transfer i slutet av säsongen

Baku, 2 februari,

Ödet för den ivorianske mittfältaren i italienska Milan, Frank Kessier, har länge varit en stor fråga, eftersom fotbollsspelaren under lång tid inte kunde komma överens med sin klubb om att förlänga kontraktet, som slutar i slutet av den nuvarande säsongen.

25-åringen sägs för närvarande ta ett litet andetag efter att hans landslag slogs ut ur 2022 års Africa Cup of Nations Round of 16 i en 0-1-seger över Egypten, men det var denna stora chock som till slut fick Kessie att ett livsavgörande beslut.

Enligt den italienska journalisten Nicolo Schira har Franck vägrat vidare samtal med Rossoneri om en gemensam framtid och kommer nu att tvingas lämna klubben i slutet av det pågående fotbollsåret.

För tillfället har Kessier 21 matcher (5 mål, 1 assist) för Milan den här säsongen.

Kessier skrev på med Atalanta 2015. Den 26 augusti lånades han ut till Cesena för en säsong. Den 26 september gjorde han debut för henne i Serie B med en duell mot Perugia.

Inför säsongen 2016/17 återvände han till Atalanta. Den 21 augusti 2016 gjorde han sin Serie A-debut mot Lazio. Kessier kom ut i a-laget och gjorde två mål, i 63:e och 67:e minuterna. Säsongen 2016/17 slutade Kessier, tillsammans med Atalanta, fyra i Serie A.

Sommaren 2017 flyttade Kessier till AC Milan på ett tvåårigt lån med ett obligatoriskt utköp. Den 20 augusti 2017, i matchen i första omgången, gjorde han sitt första mål för Milan under den nya säsongen och gjorde mål från straffpunkten i matchens 5:e minut. Till slut besegrade Rossoneri Crotone med 3-0.

Han spelade för ungdomslandslaget i Elfenbenskusten under 17 år. Den 6 september 2014, vid 17 års ålder, gjorde han sin debut för Elfenbenskustens huvudlag i en match mot Sierra Leones landslag, kom in i huvudlaget och tillbringade 25 minuter på planen. Han blev utvisad av mötets överdomare i den 26:e minuten för den rituella dansen "Macarena" i motståndarens straffområde.