Sport Nyheter

Sanchez två mål, Chile Behåll hoppet om att kvalificera sig till VM 2022

Sanchez, - Två mål från Alexis Sanchez ledde Chile till en 3-2-seger över Bolivia i VM-kvalmatchen 2022, onsdag (2/2/2022) morgon WIB. Den här segern håller Chiles hopp om att kvalificera sig till VM 2022 i Qatar vid liv.

Med två matcher kvar för varje lag flyttade Chile upp till femma i den sydamerikanska 10-lagsgruppen med 19 poäng.

De fyra bästa lagen kvalificerar sig automatiskt till Qatar och det femte placerade laget går in i slutspelet med lag från de asiatiska konfederationerna.

Brasilien och Argentina har redan kvalificerat sig, medan tredjeplacerade Ecuador nästan säkert kommer att ansluta sig till dem.

När de tävlade hemma verkade Sanchez och hans vänner fulla av självförtroende. Sanchez öppnade Chiles fördel när matchen bara hade spelats i 14 minuter. Tyvärr kunde det övertaget inte upprätthållas i första halvlek.

Åtta minuter senare kvitterade Bolivia genom Marc Enoumbas mål åtta minuter innan det gick under. I andra halvlek återvände Chile för att spela anfallande. De tog ledningenom Marcelino Nunez mål i den 77:e minuten. Chiles fördel förstorades genom Sanchez andra mål fyra minuter innan ordinarie tid slutade.

Men Bolivia kunde ändå minska luckan genom Marcelo Martins mål i den 88:e minuten.Tills den långa signalen ljöd var ställningen 3-2 till Chiles fördel.