Sport Nyheter

Inter Milan lämnar dörren öppen för AC Milan efter oavgjort Napoli

NEAPEL: Inter Milan behöll sin enpoängsledning i toppen av Serie A på lördagen med oavgjort 1-1 mot titelrivalen Napoli vilket ger AC Milan chansen att ta toppen. Edin Dzekos kraftfulla kvittering i den 47:e minuten i en pulserande match räckte för att Simone Inzaghis lag skulle tjäna en poäng i Neapel, efter att Lorenzo Insigne hade gått om Diego Maradona i Napolis mållistor genom tiderna med en tidig straff som tog hans klubbsiffra till 116, en bit bakom målskytten Dries Mertens. Inter hade ett bra värde för sin poäng efter att ha blivit misshandlade till en början, men har lämnat dörren öppen för Milan, som är två poäng efter Inter på tredje plats och kommer att gå i toppen med en seger över Sampdoria i söndagens tidiga match.

Inter har en match i hand mot både sina lokala rivaler och Napoli, men lördagens spännande match visade varför Italiens trevägstävling om titeln kunde gå till slut, med Luciano Spallettis sida som hade otur att inte vara längre fram innan Dzeko slog till. Insigne skickade den passionerade publiken på Stadio Diego Armando Maradona vilt när han slog hem sin sjunde minutsstraff, hans sjätte mål för säsongen och bara belöning för den kvävande tidiga pressen som Napoli satte på Inter. Hans målspark kom mitt i kaos när Stefan de Vrij drabbade samman med Victor Osimhen precis innan Giovanni Di Lorenzo avlossade ett kraftfullt skott precis utanför stolpen. Domaren Daniele Doveri kallades sedan av VAR-tjänstemän för en granskning på fältet och gav Napoli straffen som gav dem ledningen.

Fyra minuter senare var Piotr Zielinski den bästa av marginalerna från att fördubbla värdarnas ledning, hans insats bröt ut från stolpen när Napoli belägrade Inter-målet, med Osimhen som gick nära två gånger och Insigne hakade en presentabel chans långt över efter bra arbete från sin nigerianska lagkamrat. Dzeko borde ha kvitterat Inter nio minuter efter halvtid när han slappt headade Ivan Perisics utmärkta inlägg rakt på David Ospina, men sekunder efter omstarten hade bosniern sitt mål.

Sluta inte tro: Dzeko missade helt och hållet ännu ett anständigt träffläge och hade turen att se bollen rikoschettera rakt tillbaka till honom från Di Lorenzo och gjorde inget misstag med sin högra stövel och pilade in kvitteringen utanför ribban. Inter dominerade från den punkten, utan att skapa många klara möjligheter mot Italiens bästa försvar, ledd av Kalidou Koulibaly som var tillbaka efter att ha vunnit Africa Cup of Nations med Senegal. Och målvakten Samir Handanovic såg till att Napoli inte vann när han kastade sig mot Eljif Elmas fötter för att stoppa makedonieren från att näta från nära håll. Mattia Zaccagni slog till i andra halvlek när Lazio strosade förbi Bologna med 3-0 för att närma sig Serie A:s Champions League-platser.

Efter att Ciro Immobile slog sin 19:e för säsongen från straffpunkten tidigt, fördubblade Zaccagni Lazios ledning i den 53:e minuten när han samlade Luis Albertos genomgående boll och slog in förbi Lukasz Skorupski. Han slog hem den tredje 10 minuter senare från Manuel Lazzaris låga kryss. Maurizio Sarris lag, på sjätte plats, är tre poäng bakom Juventus, som håller den sista Champions League-platsen och reser till Atalanta på femte plats på söndag kväll.