Sport Nyheter

Ex-spelaren i Barys gjorde comeback från 0:3 och tog landslagssegern vid OS 2022

Det finska ishockeylandslaget vann en viljestark seger över det svenska laget i slutomgångsmatchen i gruppspelet vid de olympiska spelen 2022 i Peking, rapporterar bbabo.net.

Under matchen ledde svenskarna med 3-0 och gjorde tre mål i powerplay i den andra perioden. Lukas Wallmark (25:a), Lukas Bengtsson (29:a) och Anton Lander (32:a) utmärkte sig.

I slutperioden studsade finländarna tillbaka. Först, i den 45:e minuten, gjorde Teemu Hartikainen i majoritet, och sedan gjorde ex-spelaren till Barys Iiro Pakarinen en dubbel (56:e och 58:e) och vände matchen till förlängning.

Finländarna vann på övertid med mål av Harri Pesonen (63:a).

Det finska landslaget gjorde åtta poäng. Laget avslutade gruppspelet på första plats och garanterade sig deltagande i turneringens kvartsfinal. Svenska hockeyspelare (7) slutade tvåa. Slovakerna (3) slutade trea, letterna (0) fyra.