Sport Nyheter

Liga 1: Bali United slog Bhayangkara FC med 3-0

Bali, - Bali United lyckades slå Bhayangkara FC med 3-0 i matchvecka 24 i Liga 1 2021/22 som ägde rum på I Gusti Ngurah Rai Stadium, Denpasar, Bali, lördag (2022-12-20) kväll.

Bali Uniteds tre mål gjordes av Ilija Spasojevic, Stefano Lilipaly respektive Irfan Jaya. De ytterligare tre poängen gjorde att Bali United tog sig till den tredje positionen i tabellen med en samling på 48 poäng, bara en poäng bakom Bhayangkara FC.

Båda lagen spelade snabbt från start och Bali United fick en straffspark i den åttonde minuten efter att Eber Bessa blivit fälld av Melvin Platje. Spasojevic, som fungerade som bödel, lyckades överlista målvakten Awan Setho Raharjo för att öppna en 1-0 fördel mot Bhayangkara.

Guardians försökte hämnas, men deras motståndare stängde försvaret och Bali United var ännu mer aggressiva när de inledde en snabb attack tills fördelen av Serdadu Tridatu framgångsrikt dubblades av Lilipaly i den 12:e minuten.

Bhayangkaras försök att hitta ett returmål bröts ofta på Bali Uniteds planhalva och när Ezechiel N'Douassel fick en passning från Andik Vermansah i den 37:e minuten var det fortfarande inte på mål.

Bali Uniteds 2-0 fördel höll i sig fram till paus.

Bhayangkara försökte trampa på gasen tidigt i andra halvlek, tyvärr tog Evan Dimas Darmonos skott tag i Andiks passning som fortfarande låg på vänster sida av motståndarens mål.

Köp och försäljning av attacker fortsätter. Bali United utökade sin ledning efter att Privat Befolo Mbargas ljuva passning fullbordades av Irfans hårda skott i den 81:a minuten för att försegla en 3-0-seger över Bhayangkara.

Rada upp

Bhayangkara FC: Awan Setho Raharjo; I Putu Gede, Indra Kahfi; Evan Dimas, Sani Rizki, TM Ichsan, Andik Vermansah; Melvin Platje, Ezechiel Ndouasel, Jajang Mulyana, Wahyu Subo Seto

Tränare: Paul Munster

Bali United: Nadeo Argawinata; I Made Andhika Wijaya, Lenard Tupamahu, Ricky Fajrin Saputra, Willian Pacheco; Brwa Nouri, Eber Bessa, Moh Sidik Saimima; Ilija Spasojevic, Privat Befolo Mbarga, Stefano Lilipaly.

Tränare: Stefano Cugurra.