Sport Nyheter

Röda täpper till City

LONDON: Liverpool höll pressen på Premier League-ledaren Manchester City när Fabinho säkrade en 1-0-seger över Burnley, medan Tottenhams fyra bästa bud fick ett nytt slag i en 2-0-förlust mot Wolves i söndags. Fabinho slog till sent i första halvlek på vindpinade Turf Moor för att ge Liverpool sin fjärde raka ligaseger. Liverpool är nio poäng bakom City med en match kvar eftersom de röda vägrar låta titeltävlingen bli en långvarig kröning för Pep Guardiolas män.

City gjorde 14 vinster från sina senaste 15 ligamatcher i lördags när Raheem Sterlings hattrick inspirerade till en 4-0-seger mot låga Norwich. Men Guardiola är övertygad om att Liverpool kommer att pressa mästarna hela vägen till mållinjen och sättet de landar på. ut en hårt kämpad framgång mot botten av tabellen Burnley antyder att han gör rätt i att inte räkna bort dem. "Det är nio poäng och sedan är det 12 poäng eftersom City spelar före oss för det mesta. Det är riktigt svåra spel. Det är därför vi inte tänker på titelracet”, sa Reds-chefen Jurgen Klopp. Efter en skakig start, då Burnley hotade med en chocköppnare, återställde Fabinho ordningen fem minuter före halvtid. Brasilianaren petade hem ett femte mål i sina sista sju matcher efter att Mane headade på Trent Alexander-Arnolds hörna. "En perfekt eftermiddag. Regnande och blåsigt, sa Klopp. "Allt idag var inrett för att vara ett bananskinn för oss. Vi spelade mot omständigheterna snarare än att lida av dem.” I norra London förlorade Tottenham en andra hemmamatch i rad när Wolves följde Southamptons seger på onsdagen. Antonio Contes lag, som buade högt på full tid, sjönk till åttonde plats, fem poäng efter av Champions League-platserna. ”Vi skapade chanser men i slutändan pratar vi om ytterligare ett nederlag. Vi måste arbeta och veta att det inte kommer att vara lätt för oss. Det är svårt att förklara hur vi började, sa Conte.

Raul Jimenez gav Wolves den perfekta starten i den sjätte minuten, den mexikanska volleyen hem efter att Tottenham-målvakten Hugo Lloris svagt spillde Leander Dendonckers insats. I den 18:e minuten var Lloris inblandad igen med en bedrövlig passning till Ben Davies, vilket fick den förskräckta försvararen att ge en gåva. besittning till Wolves. Daniel Podences skott avvisades på stolpen av Davinson Sanchez och Dendoncker buntade in från nära håll. Wolves, som klättrade en poäng över Tottenham till sjua, har vunnit fyra på varandra följande bortamatcher i toppklassen för första gången sedan 1980 .Skämde West Ham-försvararen Kurt Zouma drog sig ur sitt lags 2-2-match mot Leicester bara minuter före avspark när David Moyes män tog en kontroversiell kvittering för sista flämten på King Power Stadium. Zouma bötfälldes två veckors löner av West Ham efter att en video visades upp som visar den franske försvararen sparka och slå sin katt. Trots kritik av hans hållning hade Hammers-bossen David Moyes valt Zouma för en andra match i följd sedan incidenten, bara för den 27:e -åring att dra ut när han mådde illa under uppvärmningen. Fjärde placerade West Ham tog ledningen genom Jarrod Bowens kliniska avslut i den 10:e minuten. Youri Tielemans kvitterade med en straff strax före halvtid efter Aaron Cresswells handboll. Ricardo Pereira nickade Leicester i ledningen efter 57 minuter men, på stopptid, Dawson avledde Bowens hörna i nätet via sin överarm, med målet överlevde en VAR-granskning för handboll.

"Han var sjuk innan matchen, ville spela, vi ville att han skulle spela också. När han väl kom ut trodde han inte att det var möjligt”, sa Moyes om Zouma. Newcastle ökade sitt överlevnadsbud när Kieran Trippiers frispark vann 1-0 mot Aston Villa på St James’ Park. The Magpies, vinnare av tre raka ligamatcher för första gången sedan 2018, ligger fyra poäng över nedflyttningszonen. Trippier slog sin frispark förbi Emiliano Martinez i den 35:e minuten för sitt andra mål i flera matcher.