Sport Nyheter

Liga 1: Carlos Fortes dubbel mellan Arema underkastar PersitaMU kommer inte att sparka Ralf Rangnick före slutet av säsongen. Liga 1: Persikabo slog PSM

Denpasar, - Två mål gjorda av Carlos Fortes fick Arema FC att slå Persita Tangerang, 2-0, i den 25:e veckan av Liga 1 på I Gusti Ngurah Rai Stadium, Denpasar, Bali, tisdag (2022-15-2).

Carlos Fortes gjorde det första målet strax före halvtid efter att ha fått bollen från Johan Alfarizi, medan hans andra kom i den 66:e minuten efter att ha fått ett inlägg från Genta Alparedo.

Denna seger gjorde att Arema FC tog sig upp till förstaplatsen i League 1-tabellen med 52 poäng på 25 matcher, medan Persita fortfarande är fast på 10:e plats med en poäng på 30 poäng.

I första halvlek tog Persita initiativet att anfalla först och skapade en chans genom Kasim Botan, men hans skott räddades av Arema FC-målvakten Adilson Maringa.

Persita satte igen press på Arema FC-försvaret denna gång genom Muhammad Toha, men återigen var Adilson Maringa återigen en räddare för Arema FC.

Oftare pressade kunde Arema FC ta ledningen när Johan Alfarizi kunde skicka ett inlägg i utvisningsbåset i den 45:e minuten som möttes av Carlos Fortes och gjorde mål.

Under den återstående tiden av första halvlek lyckades Arema FC säkra sitt övertag och Persita misslyckades med att kvittera så att 1-0-ställningen återstod.

I andra halvlek var Arema FC mer kapabla att dominera matchen och kunde skapa ett andra mål i den 67:e minuten igen genom Carlos Fortes nick efter att ha fått en hög passning från Genta Alparedo.

Lämnad efter två mål fortsatte Persita att pressa Arema FC-försvaret, varav ett var genom en passning från Miftahul Hamdi som återigen säkrades av Adilson Maringa.

Persita satte kontinuerlig press på Arema FC:s försvar men fram till andra halvlek var ställningen 2-0 för Singo Edan-lagets fördel att överleva.