Sport Nyheter

USA:s ishockeylandslag utslagna från OS

Ryssland (bbabo.net), - Slovakiska laget blev den första semifinalisten i den olympiska hockeyturneringen. De spelade ut det bästa laget i gruppspelet - USA (3:2) i 1/4-finalen i en straffläggning.

Med hänsyn till det komplexa systemet för att hålla den olympiska hockeyturneringen, bildas rutnätet för nästa omgång av slutspelet endast enligt resultaten från alla möten som spelades i den föregående. Därför hängde det på vem som skulle vinna matchen mellan USA och Slovakien, vilka skulle bli det ryska lagets rival i semifinalen om de besegrade Danmark.

USA i första skedet starkaste laget och fick första seed. Och i matchen mot slovakerna, som inte nått några påtagliga framgångar på länge, ansågs de vara klara favoriter.

Men hockeyspelarna i det slovakiska landslaget var de första som utmärkte sig. 17-årige Juraj Słafkowski gjorde ännu en gång mål i den olympiska turneringen, vilket avsevärt ökade hans chanser att få en högre siffra i NHL-draften.

I slutet av den första perioden kvitterade Niu Abruzzese, och i den andra 20-minuten förde Sam Hentges amerikanerna i ledningen.

Slovakerna lyckades ta igen sig i slutet av mötet och flyttade matchen till övertid, vilket inte heller avslöjade vinnaren. Och i straffläggningen tog ett framgångsrikt försök av Peter Ceglarik Slovakien till semifinal.