Sport Nyheter

Ovechkin slår sex matcher utan mål och slår NHL-rekord

Nashville Predators förlorade med 1-4 mot Washington Capitals i en hemmamatch i grundserien i National Hockey League (NHL).

Som en del av Nashville gjordes pucken av Mike McCarron (43:e minuten), Joe Snively (5:e minut), Nick Jensen (44) och Alexander Ovechkin (45, 59) utmärkte sig från gästerna.

Den ryska försvararen av "Washington" Dmitry Orlov gjorde en assist, anfallaren från huvudstadsklubben Evgeny Kuznetsov gjorde inga poäng, gästernas målvakt Ilya Samsonov avvisade 33 skott.

Ovechkin avslutade en svit på sex matcher utan mål (säsongens längsta) genom att bryta 30-målsstrecket. Han blev den första spelaren i NHL:s historia att göra minst 30 mål på 16 säsonger för ett lag. Rekordet för de flesta säsonger med minst 30 mål, oavsett lag, innehas av Michael Gartner (17).

Ovechkin gjorde minst två mål i en match för 156:e gången i sin NHL-karriär. Enligt denna indikator hamnar han på tredje plats i NHL:s historia, bakom kanadensaren Wayne Gretzky (189) och Brett Hull (159).

På 49 matcher har Ovechkin 62 poäng (31 mål + 31 assist) på 49 matcher.

Totalt har Ovechkin 761 mål under grundserien i NHL. Han är den fjärde bästa skytten i ligans historia bakom Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801) och Jaromir Jagr (766).