Sport Nyheter

Mbappe slår sent för att ge PSG ett försprång över Real Madrid

PARIS: Kylian Mbappe slog till i den fjärde minuten av övertid för att ge Paris Saint-Germain en värdefull 1-0-seger över Real Madrid i den första delen av deras tungviktsfinal i Champions League på tisdagen. Det såg ut som om Real skulle slippa oavgjort efter att ha klarat av ett anfall från PSG i första halvlek innan Lionel Messi fick en straff räddad av Thibaut Courtois strax efter timmen på Parc des Princes. Sedan, i sista minuten av stopptiden, brast Mbappe in i boxen från vänster och mellan två försvarare innan han avslutade förbi Courtois för sitt 22:a mål den här säsongen.

Tippad att flytta till Madrid när hans kontrakt i Paris går ut i slutet av säsongen, betyder Mbappes sista strejk att hans nuvarande klubb har ett försprång på väg mot returen på Santiago Bernabeu den 9 mars. Den Frankrike VM-vinnande anfallaren kan har fokuserat mycket av uppmärksamheten på den här matchen mitt i spekulationerna om hans framtid, men mängden attacktalanger på andra håll kunde inte förbises. Messi mötte Madrid för första gången sedan han lämnade Barcelona, ​​för vilken han gjorde 26 rekordmål i "Clasico" under sina år på Camp Nou.

Real visste också allt om hotet från Angel Di Maria, som vann Champions League med de spanska giganterna 2014. Han startade eftersom Neymar bara ansågs vara tillräckligt fit för en plats på bänken efter att ha inte spelat sedan slutet av november på grund av en fotledsskada . Den bräckliga brasilianaren kan ha undrat hur han kunde passa in i Mauricio Pochettinos lag igen när han såg hur de spelade utan honom i första halvlek. PSG visade en hunger som har saknats under större delen av kampanjen i Ligue 1 även när de byggde en enorm ledning i toppen av tabellen. PSG:s pressande spel kvävde sina motståndare, även om Real till synes var ganska nöjda med att försvara djupt och ge upp bollinnehavet, medvetna om att oavgjort 0-0 skulle fungera bra med bortamålsregeln som togs bort från den här säsongen.

Messi räddad straff: Det betydde att Karim Benzema, Reals skyttekung som återvände efter en skada på tre matcher, praktiskt taget inte såg något av bollen tillsammans med de två spelarna som flankerade honom, Vinicius Junior och Marco Asensio. Under större delen av första halvlek spelade PSG sin kanske bästa fotboll sedan Messis ankomst i augusti. Ändå behövde Courtois bara göra en räddning på den tiden, för att neka Mbappe i den 18:e minuten. Gästerna skulle ha försökt att omgruppera i halvtid, men mindre än fem minuter efter omstarten tvingade Mbappe Courtois till en utmärkt räddning lågt till höger om honom.

Courtois toppade sedan det genom att dyka till vänster för att hålla undan Messis straff i den 62:a minuten, som dömdes efter att Mbappe höggs ner av Dani Carvajal, som han hade plågat hela kvällen. Den franska klubben lyckades inte göra mål när den var på topp i den första halvleken och hade nu slösat bort en härlig chans att gå före. Missen sammanfattade Messis underväldigande PSG-karriär så här långt. Pochettino skickade på Neymar, världens dyraste spelare omisskännlig med sitt peroxidblonda hår. Men Mbappe hade gjort en sista-minuten-vinnare för sitt lag mot Rennes i ligan förra helgen och han hade återigen sista ordet, och lämnade den sida han kanske representerar nästa säsong mot den i returen om tre veckor.