Sport Nyheter

Zenit förlorade mot Betis i den första matchen i 1/16-finalerna i Europa League

Ryssland (bbabo.net), - S:t Petersburg "Zenith" inledde året med en hemmaförlust mot spanska "Betis" i matchen av 1/16-finalerna i Europa League - 2:3./i

Gästerna tog ledningen med 2-0 bara åtta minuter efter startsignalen: Guido Rodriguez och Willian José gjorde mål. Det verkade som om det efter en sådan knockdown skulle vara svårt för Zenit-laget att återvända till intrigen, särskilt eftersom det tredje laget av de spanska exemplen motsatte sig dem. Men värdarna gjorde snabbt nog två mål med insatser från Artem Dziuba och Malcolm. Men i paus lämnade "Betis" med en fördel: i den 41:a minuten utnyttjade Andres Guadrado misstaget från St. Petersburg-laget och förde återigen Sevillians ledningen – 3:2.

I andra halvlek slutade gästerna nästan att anfalla, samtidigt som Zenit skapade några bra chanser. Nykomlingarna Yuri Alberto och Ivan Sergeev gjorde sin debut i huvudlaget i Blue-White-Blues. Båda var aktiva, men de var inte avsedda att göra mål - 2:3.

Den andra matchen kommer att äga rum på hemmaarenan för "Betis" om en vecka.