Sport Nyheter

Zenith började spela i slutspelet i LE med en hemmaförlust mot Betis

Petersburg "Zenith" började uppträda i slutspelet i Europa League-fotbollen med en hemmaförlust från spanska "Betis" i den första matchen i 1/16-finalerna.

Mötet, som hölls i St. Petersburg i torsdags, slutade med 3:2 till gästernas fördel. Värdarna förlorade med två mål redan i den 18:e minuten, men efter det lyckades de ta tillbaka luckan. Men i slutet av första halvlek tog Betis ledningen igen och höll fast vid segerresultatet.

Zenit förlorade mot Betis i den första halvleken av slutspelsmatchen i Europa League. Fotboll Värdarna gjorde mål Artem Dziuba (25:e minuten), som kom in på planen från de första minuterna och med kaptensbindeln, och Malcolm (28). För Betis gjordes mål av Guido Rodriguez (8), Willian José (18) och Andrés Guardado (41).

Betis-kaptenen Joaquín har blivit den äldsta spelaren i Europa Leagues historia att göra en assist i en turneringsmatch. Den spanske mittfältaren assisterade Rodriguez vid en ålder av 40 år och 211 dagar.

I andra halvlek debuterade lagets nykomlingar, forwards Yuri Alberto och Ivan Sergeev i Zenit. Alberto dök upp på planen i den 65:e minuten och ersatte en annan brasiliansk Claudinho, och Sergeev bytte Dziuba i den 73:e minuten.

Den andra etappen av lagen kommer att hållas i Sevilla nästa torsdag, den 24 februari.