Sport Nyheter

PSG lider sitt första nederlag i det franska fotbollsmästerskapet på fyra månader

Ryssland (bbabo.net), - En av favoriterna i Champions League "Paris Saint-Germain" förlorade oväntat på vägen "Nantes" (1:3) i matchen i den 25:e omgången av Frankrikes mästerskap . Detta nederlag var det första för parisarna i det nationella mästerskapet på fyra månader.

De senaste åren har alla vant sig vid att PSG praktiskt taget inte har några problem i det inhemska mästerskapet. Undantaget var förra årets Ligue 1-lottning, där Lille vann titeln. Nu går allt mot nästa mästerskap av parisarna, men Mauricio Pochettinos lag utsätts ständigt för kritik. Och ganska rättvist.

Under den argentinska specialisten lärde PSG sina fans att vara instabila: ibland växlar huvudstäderna ljusa och framgångsrika matcher med misslyckanden. Så förra veckan slog Lionel Messi och företaget först Real Madrid (1:0) i det första mötet i 1/8-finalerna i Champions League, och skämdes sedan i Nantes. Intressant nog släppte parisarna in tre mål från "kanarieöarna" före paus.

I rättvisans namn kunde PSG ha dragit ur matchen mot Nantes. Allra i början av andra halvlek återtog Neymar en boll. Brasilianaren kunde återvända intrigen, men i den 59:e minuten omvandlade han ingen straff. Som ett resultat - nederlag.

– Vi är väldigt upprörda. Besvikelsen är ännu större, eftersom killarna ibland spelade bra och skapade ett hot mot andras portar. "PSG" förlorade på grund av några avsnitt, och "Nantes" var väldigt effektiv. Min plikt är att hitta det positiva i vår fotboll och försöka lösa de problem som vi hade. Jag tror inte att spelarna är trötta efter matchen med Real Madrid - det här är en annan match, en annan turnering, - sa huvudtränaren för parisarna Mauricio Pochettino.

Jubileumsmatchen, 800, med Nantes i karriären var för Lionel Messi. Argentinarens spel är ett av de viktigaste diskussionsämnena i franska sportmedia. Den sjufaldige vinnaren av Guldbollen bedöms på två sätt. Att döma av antalet gjorda mål har Messi den värsta säsongen i karriären: på 22 matcher för den nya klubben gjorde han bara sju gånger. Men om man tittar på siffrorna som helhet, med hänsyn till assists, så är bilden här en helt annan – Lionel gjorde 11 (3 + 8) poäng för PSG i mål + passningssystemet under de senaste 12 mötena.

– Messi är den bästa spelaren i världen. Messi är fotboll. Jag tror inte att det påverkar hans självförtroende på något sätt att missa en straff mot Real Madrid. Om någon säger så, då förstår han inte vår sport, anser Pochettino.

Pariserna, med Messi och Neymar, förlorade med 1-3 mot Nantes och släppte in tre mål före paus

Trots nederlaget i Nantes leder PSG ligan med stor marginal – 59 poäng till Marseilles 46. Samtidigt kunde "Provencals" igår minska gapet med ledaren i hemmamatchen med "Clermont", som avslutades efter att ha skrivit på numret för utskrift.

En slående duell ägde rum under helgen i England: Premier League-ledaren Manchester City tog emot Tottenham. Londonborna närmade sig denna konfrontation med en serie av tre nederlag, medan "medborgarna" förlorade för sista gången i slutet av oktober. Lagen gjorde fem mål för två, två av dem på stopptid. Det avgörande målet gjordes av Tottenhams målskytt Harry Kane, som gav Spurs en oväntad seger - 3:2. Genom att förlora på hemmaplan har City låtit Liverpool komma ännu närmare: de röda är nu bara sex poäng bakom klubben från Manchester, med en match i handen.

Eurocups

Zenit St. Petersburg förlorade hemma mot spanska Betis med en poäng på 2:3 i den första matchen i 1/16-finalerna i Europa League. Intressant nog gjordes alla fem målen i detta möte före paus. Korrigera situationen "blå-vit-blå" kan denna torsdag, då den andra etappen kommer att äga rum.

– De första officiella matcherna är alltid ganska svåra. Men jag ska inte dölja att vi kunde ha visat upp oss bättre. Dåligt in i matchen både i försvar och anfall. Försvarsfel ledde till tre mål före paus. Det är inte lätt att vinna tillbaka i en sådan situation, men killarna vände utvecklingen av mötet, det fanns hopp. Jag tror att de farliga episoderna vid andras grindar, "Zenith" har inte förlorat mot motståndaren. Hur mycket kommer borttagandet av bortamålsregeln att påverka våra chanser? Detta är en positiv sak. "Betis" attackerar mycket, gör mål. Detsamma kan sägas om "Zenith", - sade vid en presskonferens St. Petersburg rorsman Sergei Semak.

Minns: Spartak Moskva, som vann sin grupp, kom direkt till 1/8-finalen i LE. De röd-vita kommer att känna igen sin motståndare i slutspelet genom resultatet av lottningen den 25 februari. Det är också värt att tillägga att den ryska Premier League återupptas denna lördag med fyra matcher i den 19:e omgången. Den centrala händelsen kommer att vara ett grundläggande derby mellan Spartak och CSKA, som kommer att hållas på Spartaks hemmaarena.