Sport Nyheter

Atalanta förlorar mot Fiorentina

Baku, 21 februari,

Atalanta inom ramen för duellen i den 26:e omgången av det italienska mästerskapet kom för att besöka Fiorentina. Den ukrainske mittfältaren och ledaren för Atalanta Ruslan Malinovsky fick en plats i a-laget, och Compeiners blev hans partners i attacken.

Fiorentina visade enligt inledningsminuterna att de skulle slåss om tre poäng i den här matchen. "Violets" satte ett mycket högt speltempo, vilket inte tillåter motståndaren att verkligen flytta mitten av planen. Det första riktigt farliga ögonblicket uppstod närmare mitten av halvleken, då Gonzalez slog i huvudet efter en partner från vänsterkanten, men Musso klarade sig.

Med tiden kunde Gasperini-laget flytta bort spelet från sina portar, men det kom nästan aldrig till skärpan i utländska besittningar. Den enda chansen för Bergamasks att göra mål var hos Compeiners – mittfältaren flydde på en dejt med Dragovski, men kunde inte slå polen i närkamp.

Fiorentina upphörde inte att vara farlig vid andras portar – Sottil bröt sig in i någon annans straffområde, flyttade in till mitten och sköt, men bollen missade det bortre hörnet lite grann. Och redan i början av andra halvlek fick "violerna" sin vilja igenom - laget hade en lyxig kontring: Gonzalez klippte övergången till Piontek, och han blinkade till Musso med en andra touch. 1:0.

I den 62:e minuten verkade Atalanta ha återtagit pariteten när Malinowski tog emot en passning från djupet och sköt Dragovskis nät, men Hatebur blev offside. Efter att ha sett VAR indikerade domaren att det inte fanns något mål, vilket Gasperini reagerade väldigt känslomässigt på och fick borttagning för detta.

Under de återstående minuterna försökte Fiorentina trycka bort matchen från sitt mål genom hög press, medan Atalanta gjorde lite i anfallet, eftersom slutsignalen från mötets huvuddomare registrerade Fiorentinas seger.

Juventus tog emot Torino i matchen i den 26:e omgången av det italienska mästerskapet och gjorde oavgjort med 1:1.

Allegris avdelningar öppnade målskyttet redan i den 13:e minuten tack vare Matthijs De Ligts insatser. Torino kunde svara först i mitten av den andra halvleken – Belotti gjorde ett träffsäkert slag.

Matchen i den 26:e omgången av Serie A mellan Salernitana och Milan slutade oavgjort med 2:2.

Bonazzoli och Djuric gjorde mål för värdarna, medan Messias och Rebic gjorde mål mot Rossoneri.

Inter, inom ramen för duellen i den 26:e omgången av det italienska mästerskapet, tog emot Sassuolo på hemmaplan och förlorade med en poäng på 0:2.

Gästerna gjorde ett snabbt mål redan i den åttonde minuten och i mitten av första halvlek dubblade de ledningen, vilket Inter inte kunde svara på.

Lazio, som en del av matchen i den 26:e omgången av det italienska mästerskapet, besökte Udinese och gjorde oavgjort med en poäng på 1:1.

Friulians öppnade mål redan i den femte minuten av mötet med insatser från Delofeu, men Eagles återställde pariteten i slutet av första halvlek.